Edda PauksonFoto: Tairo Lutter
Inimesed
26. oktoober 2012, 12:35

Astroloog Edda Paukson: küünlaleek on elu sümbol (5)

„Elav tuli on elu märk ja see annab tohutult energiat. Kindlasti ei maksaks küünlaleeki seostada ainult lahkunute ega kalmistuga," ütleb Edda Paukson.

Astroloog soovitab küünlaid põletada eriti neil, kelle sünnihoroskoobis tulemärki ei ole. Küünlatuli annab elujõudu ja tegutsemislusti juurde. Astroloogi sõnul kasutab ta ise küünlatuld mitmel eesmärgil - meeleolu loomiseks, kuid sageli ka ehete puhastamiseks. „Peamiselt on need sõrmused, mis ma küünlaleegist läbi lasen, aga neid esemeid on olnud teisigi. Lihtsalt tunnen ära, et see või teine mittesüttivast materjalist ese vajab puhastamist."

Siiski on Edda parasjagu isepäine ega lase ebausul oma käitumise üle võimust saada. „Tean seda hoiatust, et küünlaleegist ei tohi sigaretti läita. Tohib küll, kui samal ajal häid mõtteid mõelda."

Paljud kasutavad küünlatuld mittevajalike dokumentide ja fotode hävitamiseks, Edda Pauksonil on selles osas lihtsam: kamin võtab ka seesugust kraami vastu, kuigi selleks on põhjust haruharva. Esiteks elab Edda enda sõnul ontlikku elu ning on seaduskuulekas proua. Teiseks aga on ta äärmiselt alalhoidlik ega raatsi ühestki asjast kerge südamega loobuda.

Küünlaid on Edda Pauksoni kodus uskumatult palju. „Ei, ma pole kollektsionäär. Ma lihtsalt unustan iga kord ära, et mul on kodus juba kapp küünlaid täis, kui ma olemasolevatele lisa ostan."

Astroloogile meeldivad valged antiikküünlad, õhu värskendamiseks kasutab ta aga karge aroomiga värvilisi teeküünlaid.

Edda räägib, et aastatega on ta ära õppinud ka küünlaleegi pealt informatsiooni lugemise: „Kasutan seda nendel puhkudel, kui ei suuda mõnda olulist küsimust ära otsustada. Mõtlen oma armsa vanaema peale, kes oli harukordselt vaimne inimene, ja siis enamasti tuleb ka vastus."

Detailid jätab energiline proua enda teada, kuid igal juhul sirge on küünlaleek märk tehtud valiku õigusest, võbelev ja praksuv leek annab mõista, et küsija peab varuma kannatust, veel pole tegutsemiseks õige aeg.