Asta ValdFoto: Aldo Luud
Inimesed
26. oktoober 2012, 12:30

Küünlaleek saadab kindlaid sõnumeid (1)

Bioenergeetik Asta Valt kinnitab, et küünlamaagia on põnev tegevus, mis aitab kas või hetkeks argirutiinist välja rabeleda ning lubab paremini kontakti saada kõrgemate jõududega. Noorel kuul seitsmel järjestikusel päeval erinevat värvi küünlaid põletades on võimalik koguni tervist parandada. Ja küünlaleegist saab välja lugeda nii mõndagi.

„Kui küünal põleb praksudes, näitab see, et teie emotsionaalne seisund on raske. Sädemeid pilduv küünlaleek tõotab peatseid uudiseid, aga samuti on see kire ja viha märk," teeb Asta väikest ekskurssi erinevatel küünlaleekidel. Kui küünal ei lähe „käima" ehk siis korralikule küünlatahile vaatama leek vindub, näitab see probleemide kihjumist, otsustusvõimetust, ummikseisu. Parem pole lugu ka siis, kui küünlaleegist musta suitsu lahvatab - see on kindel märk valitsevatest hädadest.

Keskmiselt võbelev küünlaleek tõotab teie elus muudatusi, särav ja tantsisklev leek aga eredaid sündmusi, meeldejäävaid kohtumisi. Sinine leek on sõnatu märguanne vaimolendite kohalolekust, aga ka silmapiiril terenduvast tormist.

Vaid ilus ja ühtlane küünlaleek on märk sellest, et õnn on teie õuele end mõneks ajaks parkinud, armastus vallutanud teie südame ja rahaasjadki on vonksus.

Põleb küünal aga ühelt küljelt madalamaks, näitab see peatselt saabuvaid uudiseid. Armuasjades tasub olla ettevaatlik, eluliselt tähtsate otsuste tegemiseks on ajastus halb.

Asta Valt teab pühakute ja peainglite nimesid une pealtki ning infot planeetide toetavast mõjust ja vastasseisudest jagab esoteerik enesestmõistetavalt kiirkõnes. Ei jää muud üle, kui abitult suud maigutada ja üritada kas või seitsme küünla värvid päevade kaupa üles kribida.

Kui teie tervis pole just kiita, siis süüdake noorkuu esmaspäeval punane küünal, teisipäeval oranž, kolmapäeval kollane, neljapäeval roheline, reedel sinine, laupäeval lilla ja pühapäeval valge või kuldne küünal.

Asta õpetab, et ega peagi suurt pikka küünalt põletama, aitab ka väikesest värvilisest teeküünlast. Olulisem on see, et ahel mõnel päeval ei katkeks, vaid küünlarituaal kestaks nädala seitsmel päeval jutti. Sünnib õiget värvi küünla süütamine hommikutundidel või õhtul, on tervisest huvituja enda valik. Töörahu huvides ei maksaks küünalt tööpostil ehk siiski süüdata. Igaks juhuks siinkohal ka tuleohutusele viitav üleskutse - viimane kustutab tule!

Ahneks ei tasu minna

Esoteerik loeb küünlaleegilt nagu avatud raamatust infot inimese kohta, kes äsja üle tema toaläve astub. Loeb küll, aga ei räägi sellest suurt midagi. Amatööridele, kes samuti sooviksid üht-teist küünlamaagia kohta õppida, annab Asta kõigest mõne vihje. Sest mõni hullult agar inimene ahmib uut infot arutult ja läheb siis peast segi. Paneb pakitäiele küünaldele ühest tikust tule otsa ja arvab, et ongi täitsa tugev sensitiiv.

Asta soovitab küünaldega tegutseda tasa ja targu. Süüdata esialgu üks küünal, äärmisel juhul kolm. „Jätke meelde, et paarisarv on surnutele, elavatele on ikka paaritu arv küünlaid," õpetab eesti-ingeri verd bioenergeetik. On teada juhtumeid, kus Asta külas olles pererahva suureks imestuseks kahest või neljast põlevast küünlast ühe küünla ära kustutab ja kuhugi sahlisse torkab.

Ka küünalde kustutamine on kunst omaette. mingil juhul ei tohi küünlaleeki :surnuks puhuda, sest sel juhul pahandate te tule- ja õhuvaime ning võite pahanduse kaela tõmmata. Küünla kustutamiseks tuleks kasutada spetsiaalset miniatuurset leegikustutajat (nagu seda Asta teeb) või siis kasutada selleks munapeekrit või mõnda muud väikest topsi.

Jälgige Kuud!

Asta kinnitab, et kuufaasist olenevalt saab küünlamaagiaga oma elus üht-teist pöörata ja ringi seada: „Noorel kuul saab paljusid asju rohkendada, juurde kasvatada - armastust, tarkust, tervist, raha, õnne. Vanal kuul võib seevastu millesti liigsest ja ebameeldivast vabaneda."

Kuna kõik räägivad tööst ja rahast, siis Asta teeb panuse armastusele. Kõik need, kes igatsevad oma ellu senisest rohkem armastust, peaksid esmaspäeval selle nimel süütama kas valge või hõbedase küünla, teisipäeval on küünla värviks roosa, reedel punane.

Kel äriasjad viimasel ajal ei suju, võiksid noore kuu kolmapäeval süüdata kollase küünla ja reedel teha panused rohelisele küünlale. Raha ei tule pärast seda just robinal, kuid kuuldavasti on sel moel võimalik saavutada majanduslik stabiilsus.

Kummaline on see, et vanal kuul, kui te soovite vabaneda segavatest suhetest ja halbadest harjumustest (näiteks kasiino-, arvuti- ja alkosõltuvus), tuleks süüdata valge või hõbedane küünal, mis aitab teil puhastuda negatiivsusest. Pole keelatud kasutada ka lõhnaküünlaid, kuid need ei peaks olema liiga vänge lõhnaga. Vanilliküünal raskendab keskendumist ning viib mõtted uitradadele.

Kes on vastuvõtlikum haiguste suhtes, muretsegu koju aegsasti sinine küünal. Reedel, pärast pingelist töönädalat süüdake see õhtul, eriti hea on sinise küünla tuli kurgule.