VIHA EI KANNA: «Ma hoian ja armastan teda ikka edasi ja pakun talle head kodu,» ütleb Pille. «Ravin ennast terveks ja elame rahulikult edasi, selle intsidendi annan ma talle lihtsalt andeks.» Foto: Aldo Luud
Inimesed
4. oktoober 2012, 06:58

Pille Pürg: "Oleks koer natuke allapoole hüpanud, ei pruugiks üht silma enam ollagi!" (97)

Näitlejatarile kargas hammastega näkku tema oma lemmikloom

"Ma hindasin oma koera natuke sõbralikumaks, kui ta tegelikult on. Ma tulin koju, koeral oli selle üle väga hea meel. Istusime rahulikult kõrvuti ja ühel hetkel juhtus see, et ta hüppas mulle näkku kinni," räägib näitlejatar Pille Pürg, mis temaga esmaspäeval juhtus.

Pille usub, et koer kaitses oma mänguasja, mis oli perenaise juures istme peal. "Ma olen 14 aastat koeraomanik olnud, aga sellist asja pole kunagi juhtunud."

Pille silm on praegu suisa lilla ja otsmik täiesti tundetu, ometi nimetab ta juhtunut õnnelikuks õnnetuseks. "Õnneks hüppas ta sentimeetri jagu silmast ülespoole ja silm on alles. Kui ta oleks allapoole hüpanud, siis poleks pruukinud enam üht silma olla," ütleb ta.

Et koer valis rünnakuks päeva, kui arstid streiki alustasid, kartis Pille, et äkki ta ei saagi abi. "Ma jõudsin veel enne seda öelda, et hakkab nalja saama, kui arstid streigivad. Keegi tuttav vastas, et me siis hakkame alles nutma. Kui 1. oktoober kätte tuli ja mul see õnnetus juhtus, siis mul tulid need sõnad ikka väga meelde," meenutab Pille.

Koera ei karista

Haiglasse sõitis ta öösel kell kolmveerand üks – ise, oma autoga. "Ühe käega hoidsin haava kinni, teisega hoidsin rooli." Ise otsustas ta sõita seetõttu, et haigla on üsna lähedal. "Läksin Tartu erakorralise meditsiini osakonda, sain kohe vastuvõttu ja õnneks sain ka väga kiiresti abi." Ainult haavade õmblemisega haiglas-käik siiski ei piirdunud: "Mind saadeti kohe operatsioonile, seal õmmeldi ka. Vigastatud on nii närvid kui ka kõõlused. Operatsioon tehti kohaliku tuimastusega, mitte üldnarkoosis, juba poolteise tunni pärast sain koju," räägib Pille.

Paranemine võtab muidugi omajagu aega. "Arstid arvavad, et umbes kuu. Praegu käin järelravi tegemas – haava puhastamas ja sidumas ning kontrollimas, et sinna mingit infektsiooni ei tekiks. Ma loodan, et väga suurt armi ei jää. Ja kui jääbki, eks siis tuleb seda korrigeerida," on Pille siiski optimistlik.

"Ma ei oska kurvastada ja nutta, see tuli mulle nii ootamatult. Hunt jääb hundiks ja loom jääb loomaks," mõtiskleb ta. "Pole mõtet looma peale kuri olla, ja mis siin ikka põdeda – see tuleb lihtsalt välja ravida ja elu läheb edasi."

Ükski töö tegemata ei jää

Praegune saksa lambakoer on Pillel olnud aastajagu. "Enne seda oli ta varjupaiga koer." Ja ründamises ongi ehk oma osa sellel, et endine omanik võis tema vastu julm olla. "Kui ma ta võtsin, siis esines tal natuke selliseid kurjusehooge ka, aga pool aastat on ta väga sõbralik olnud." Seda ütleb Pille aga resoluutselt, et varjupaika ei vii ta oma koera tagasi mitte mingi hinna eest. "Mitte iial! Ma ju olen ta sealt ära päästnud, kuidas ma viin looma jälle ära kohast, mis on tal aasta otsa kodu olnud! Ma pole teda isegi karistanud."

"Koer oli kaks päeva tujust ära ja nördinud – ju ta sai ka aru, et midagi läks väga valesti. Ma vaatasin juba samal õhtul, et ta muutus võrdlemisi nukraks. Koer on praegugi väga tujust ära ja löödud, aga eks tegu tuli enne kui mõte," räägib Pille. "Ma hoian ja armastan teda ikka edasi ja pakun talle head kodu. Ravin ennast terveks ja elame rahulikult edasi, selle intsidendi annan ma talle lihtsalt andeks."

Ükski töö näitlejataril õnnetuse pärast tegemata ei jää, hoopis vastupidi. "Paraku on nii, et kui mingi õnnetusega kuskil vilksatad, siis just pakutaksegi tööd," naerab Pille. "Eile ja täna (esmaspäeval ja teisipäeval – K. T.) on mu telefon punane olnud ja olen saanud väga huvitavaid pakkumisi, seega ära ei jää mul midagi."

Pille loodab, oktoobri jooksul saab tema välimus taastatud. "Ja kui ei saa, siis on võimalik ju igasugu parukad ja abivahendid kasutusele võtta."