2011 Foto: getty images/aop
Inimesed
2. oktoober 2012, 06:57

Christina Aguilera: "Olen paks plika. Leppige sellega!" (27)

Christina Aguilera pole enam ebakindel kahekümneaastane, kes plaadifirma bosside käsu peale end näljutaks. "Mind sunniti olema peenike nagu piibuork," meenutab USA poptäht, kelle täidlasemate kehavormide üle on viimastel aastatel ohtralt nalja heidetud.

31aastane Christina Aguilera räägib värskes ajakirjas Billboard, kui raske tal on olnud meelelahutustööstuse ilustandarditele vastata. 2002. aastal plaati "Stripped" reklaamides tüdis Aguilera talle määratud lahtrist – olla pliiatspeenike blondiin. "Olen Ecuadori päritolu, aga inimestele tundus ohutu võtta mind kõhetu ja siniste silmadega valge tüdrukuna," vahendab US Weekly Billboardi usutlust. "Kui mu plaadifirma esindajad mind järgmine kord nägid, olin raskem, tõmmum ja keharõngaid täis!" naerab viiekordne Grammy-võitja. "Uskuge mind, see oli neile ikka väga mõru pill, mida alla neelata."

Koos Justin Timberlake’iga tuuritades oli Christina umbes seitse kilo juurde võtnud. "Kokku kutsuti erakorraline koosolek – mu kehakaalu kohta olevat palju kriitikat. Põhimõtteliselt öeldi mulle, et kui ma kaalus juurde võtan, mõjutab see paljusid inimesi – tootjaid, muusikabosse. Väideti, et kui ma juurde võtan, saavad kahju ka inimesed, kellega ma ringi tuuritan, sest minu plaadid ja kontserdipiletid ei lähe müügiks." Christina alistuski ülemuste survele. "Olin noor, nii et võtsin kähku alla ja olin plaadi "Back to Basics" reklaamiüritusteks ja turneeks peenike nagu piibuork."

"Mulle meeldivad mu taguots ja dekoltee."

2008. aasta algul tõi Christina ilmale poja, kes sai nimeks Max Liron, kuid abielu muusikaärimees Jordan Bratmaniga jooksis 2010. aasta oktoobris karile. Järgneva kahe aasta jooksul pidi Christina korduvalt taluma pilkeid varasemast täidlasema figuuri üle. Tänavu septembri algul kinnitas ta ühes intervjuus, et on oma kehaga täiesti rahul. "Tegelikult on mul alati olnud probleemiks hoopis see, et olin liiga kõhn. Mulle meeldib, et mul on nüüd taguots, ja mõistagi meeldib mulle mu dekoltee."

Tänavu näitas Christina ka ülemustele koha kätte. Ta ütles oma bossidele plaadi "Lotus" salvestamisel: "Te töötate paksu plikaga. Võtke see nüüd teadmiseks ja leppige sellega." Billboardile rääkis popstaar: "Neil on vahel vaja meeldetuletust, et ma ei kuulu neile. See on minu keha." Aguilera keeldub allumast manipuleerimisele, nagu sõltuks teiste inimeste sissetulek tema, Christina, figuurist. "Mu keha pole enam niimoodi letti löödud."

Billboardi esikaanelugu kannab pealkirja "Christina ülestõusmine". Aguilera, kelle viimatine plaat, kahe aasta tagune "Bionic" kukkus läbi, loodab, et 13. novembril ilmuv "Lotus" tuletab muusikasõpradele tema tõelist annet meelde. "See album kujutab endast uue mina tähistamist. Lootoseõis on minu jaoks alati kujutanud murdumatut lille, mis paneb vastu oma ümbruskonna karmidele ilmastikutingimustele, mis paneb vastu ajale ning jääb aastaid kauniks ja tugevaks."