HÄBIVÄÄRNE AFÄÄR: Arnold Schwarzeneggeri ja Maria Shriveri abielu purunes, kui naine sai teada, et nende majapidajanna teismeline poeg on tema mehe sigitatud. Arnoldi vallaslapse ema Mildred Patricia Baena töötas Schwarzeneggerite peres 20 aastat. Foto: Reuters/afp/scanpix
Inimesed
1. oktoober 2012, 07:23

Arnie: "Maria petmine on kõige lollim asi, mis ma eales teinud olen." (9)

Arnold Schwarzenegger kahetseb kibedasti salasuhet oma majapidajanna Mildred Baenaga. "See on kõige lollim asi, mis ma eales teinud olen," tunnistas madinatäht ja endine California kuberner hiljutises teleintervjuus.

Austria päritolu musklimees Arnold Schwarzenegger abiellus president John F. Kennedy õetütre Maria Shriveriga 1986. aasta aprillis. Edukas teleajakirjanik Maria sünnitas Arnie’le neli last. Katherine on praegu 22, Christina 21, Patrick 19 ja Christopher sai 25. septembril 15.

Ent eelmise aasta maikuus läks kuulus abielupaar pärast 34 aastat kestnud ühist elu lahku. Põhjuseks oli Arnoldi truudusetus. Kuuldused Schwarzeneggeri üleaisalöömistest ja võõraste naiste kabistamisest olid abielupaari saatnud aastaid.

Iseäranis teravaks muutusid süüdistused siis, kui Arnold asus kandideerima California kuberneriks. Ent mullu kevadel ilmnenu kõrval kahvatusid kõik senised kuulujutud ning oli ilmne, miks Maria oma mehele andestada ei suuda: selgus, et Schwarzeneggerite kauase majapidajanna Mildred Baena poeg Joseph on Arnoldi niuete vili. Väidetavalt saab Joseph 2. oktoobril 15 – see tähendab, et tal on Schwarzeneggerite pesamuna Christopheriga vanusevahet vähem kui nädal.

Poisid näevad vapustavalt sarnased välja: mõlemad pikad, turjakad ja lokkis juustega. Majapidajanna poeg oli Schwarzeneggerite peres vaat et omainimene, keda võis tihti ema seltsis näha.

Arnie tunnistas tõde perenõustaja juures

"Ma usun, et see oli kõige lollim asi, mis ma Maria ja minu suhte jooksul teinud olen," puistab Schwarzenegger värskes intervjuus endale tuhka pähe. "See oli kohutav! Põhjustasin Mariale määratut valu ja kirjeldamatut valu ka oma lastele."

"Terminaatori" täht andis saatele "60 minutit" intervjuu seoses oktoobris ilmuva 624-leheküljelise autobiograafiaga "Täielik mäluvahetus: mu uskumatult tõeline elulugu", kus räägib nii oma lapsepõlvest, kulturistipäevist, näitleja- ja poliitikukarjäärist, aga ka skandaalsest kõrvalhüppest Guatemala päritolu teenijannaga. Teleintervjuus ütles Arnold, et Maria pole raamatut lugenud. "Usun, et ta soovib mulle kõiges, mis ma teen, ainult head," lisas Schwarzenegger siiski enesekindlalt.

Arnold tunnistab oma memuaarides, et abikaasa kahtlustas ammu, et Joseph on tema mehe sohipoeg. Ent Schwarzenegger lükkas Maria kahtlused korduvalt tagasi. Madinamees oli sunnitud tõe omaks võtma alles siis, kui naine ta perenõustaja juurde taris.

Tõehetk oli pärast seda, kui Arnold oli eelmise aasta jaanuaris lahkunud California kuberneri ametipostilt. Ta uskus, et Maria tahtis pereterapeudi abiga juttu teha Arnoldi kui tähtsa poliittegelase naasmisest tavaellu. Kuid

Shriveril olid hoopis teised plaanid. "Selsamal hetkel, kui me istet võtsime, pöördus terapeut minu poole ja ütles: "Maria tahtis täna siia tulla ja sinult ühe lapse kohta küsida – küsida, kas sa tegid teie majapidajannale Mildredile lapse." Ütlesin terapeudile: "See on tõsi,"" vahendab New York Daily News katkendit Schwarzeneggeri autobiograafiast.

Sohipoja ema: "Maria nuttis koos minuga."

Maria oli saanud tõe teada 2010. aasta jõulupühade eel Mildredilt endalt. "Maria ütles korduvalt: "Kui sul on rääkida vaja, siis olen olemas,"" meenutas Mildred

Baena mulluses usutluses Shriveri ammuseid kahtlusi. "Viimaks küsis ta otsesõnu, kas Joseph on Arnoldi poeg, ja ma lihtsalt murdusin. Langesin põlvili ja puhkesin nutma, öeldes, et jah, Joseph on Arnoldi poeg ja mul on nii kahju."

Majapidajanna nimetab Shriverit tugevaks naiseks. "Ta nuttis koos minuga ja ütles, et ma püsti tõuseksin. Kallistasime teineteist ja ma ütlesin, et see polnud Arnie süü, et selleks on vaja kaht inimest." 20 aastat Schwarzeneggerite alluvuses töötanud Mildred oli valmis nende majast kohemaid lahkuma, seda enam, et töösuhte lõpp oli neil juba paika pandud. "Kuid Maria ütles, et jääksin uue aastani." Joseph oli alles 13, kui Mildred talle tema tegeliku isa isiku paljastas. Poisi reaktsioon olnud: "Lahe."

Arnoldi sõnul sai salasuhe majapidajannaga alguse 1996. aastal, kui Maria ja lapsed puhkusereisil olid, tema ise aga pidi filmi "Batman & Robin" võtete tõttu Californiasse jääma. Kui Mildred poja ilmale tõi, läks sünnitunnistusele isana kirja tema seaduslik mees Rogelio de Jesus Baena. Rogelio uskunud aastaid, et see on tõsi. Ka Arnold püüdis tõe ees silmi sulgeda. Ent poiss hakkas üha rohkem tema enda moodi välja nägema. "Mõistsin, et pole mingit kahtlust, et ta on mu poeg."

Schwarzeneggeril oli suhe ka sekspomm Nielseniga

Kui Schwarzeneggerist sai California kuberner, purunes Mildred Baena abielu. Arnold hakkas naist ja tema vanemaid lapsi, kelle isa polnud Rogelio, rahaliselt toetama. Ometi õnnestus tal aastaid sohipoja olemasolu salata. Schwarzenegger on öelnud, et kartis Maria sugulaste – kuulsa Kennedy dünastia – viha. "Selle asemel, et teha, mis minu kohus, paigutasin tõe oma ajusoppi ja panin luku taha, et ma ei peaks sellega iga päev tegelema. Blokeerisin fakti, et vean inimesi alt abikaasana ja isana, mehena, kellel on pere ja naine."

Ehkki Maria andis eelmisel aastal lahutuse sisse, pole Arnold kaotanud lootust, et naine võtab ta tagasi. "Võite seda eituseks nimetada, aga nii mu aju juba töötab," kirjutab ta oma mälestusteraamatus. Leppimisšansse vaevalt et suurendab asjaolu, et Arnold tunnistab memuaarides üles teisegi salasuhte. Taani päritolu sekspomm Brigitte Nielsen väitis oma mulluses autobiograafias, et tal oli Arnoldiga 1985. aastal filmi "Punane Sonja" võtetel kirglik seksisuhe. Nüüd võttis Schwarzenegger sellegi omaks. Brigitte oli toona abielus Arnoldi semu Sylvester Stallone’iga, Arnold ise elas koos Mariaga, kelle ta aasta hiljem altari ette viis.