Foto: http://www.facebook.com/missfarkkusuomi
Film
26. september 2012, 21:48

Soome Teksa-miss tuleb Eestisse (1)

Juba sellel reedel on filmi- ja muusikasõpradel võimalus osa saada duubelüritusest: Tallinnas annab kontserdi Soome rokilegend ja kirjanik Kauko Röyhkä, tuues kaasa tema autobiograafilise romaani ainetel valminud filmi "Miss Farkku-Suomi". 

Röyhkä astub Von Krahli baari lavale koos oma bändiga Narttu, kes tegi sellel suvel võimsa comeback'i Soome suurimatel festivalidel. Soomlaste võõrustajateks on Kosmikud, kes annavad oma esimese sügisese klubikontserdi.

Enne kontserti on ainukordne võimalus nautida kinos Sõprus filmi "Miss Farkku-Suomi" (2012), mis on huumorikas jutustus suurest armastusest, noore mehe kasvuvaludest, punkmuusika ja uue laine rock'n'rolli tulekust põhjala väikelinna Oulu tänavatele. 17aastane Välde on ilma isata kasvanud noormees, kelle unistuseks on saada bändimeheks. Välde kuulab "teistsugust" muusikat, jumaldades Lou Reedi ja Velvet Undergroundi ning on armunud klassi kaunimasse tüdrukusse, kes võidab popmuusika ajakirja Suosikki konkursi "Soome Teksa-Miss". Välde teeb kõik, et võita vastse missi armastust, paraku ei suju asjad siiski plaanitult.

Filmi juhatavad reedel Sõpruses sisse ning publiku küsimustele vastavad Kauko Röyhkä ja peaosatäitja Mikko Neuvonen. Film linastub ja kontsert toimub koostöös Soome suursaatkonnaga.