VÕITJAD: «Iga inimene tahab tähelepanu,» leiab «Manhunt Estonia 2012» võitja Martin Mander. Nii tema kui ka aasta suvepiiga Kaisa Soomets ei salga, et tunnevad lavale astudes närvikõdi – ent see ongi just nauditav. Foto: Arno Saar
Inimesed
18. september 2012, 07:00

Kauneim mees jälgib ninaesist, suvepiiga teeb iga päev trenni (2)

"Tervislik toitumine on minu jaoks kindlasti väga tähtsal kohal," ütleb "Manhunt Estonia" võitja Martin Mander ja möönab samas, et mehisest grill-lihasuutäiest ta siiski mööda ei vaata.

"Loobuma ei pea, aga tuleb lihtsalt vaadata, mida millega koos süüa, ja hoida suuremate toidukordade vahel piisavalt distantsi," seletab ta. Treeningu valib lihaseline noormees aastaaja järgi: "Jõusaalitrennid, poks, kikkpoks, jooksmine – nii, kuidas ilm on. Talvel sees ja suvel õues. Eesmärk on hoida toonust võimalikult erinevate asjadega."

Rannavõrkpallurist suvepiiga Kaisa Soomets teeb trenni iga päev: "Suvel tegin lausa kaks korda päevas! Viiel päeval nädalas on võrkpallitrenn, nädalavahetustel käin jõusaalis ja ujumas." Menüü puhul arvestab ta sellega, et toit võimalikult palju kasulikke aineid sisaldaks. "Söön kohupiima, et rohkem valku saada, ja puuvilju vitamiinide pärast. Samuti söön palju kala. Mitte ainult selle jaoks, et vormi hoida, vaid ka sellepärast, et ma terve püsiks ja end hästi tunneks," toonitab ta.

Kui Martinil puudus varasem modellikogemus täielikult, siis Kaisal on seda seitsme aasta jagu. "Olen modellindusega tegelnud juba 2005. aastast. Alguses olin ma pool aastat EMA agentuuris, siis pool aastat Baltic Modelsis ja terve ülejäänud aja olen olnud Living Modelsis," loetleb ta. Tartu Ülikoolis teisel kursusel kehakultuuri õppiv neiu peab välimuse juures tähtsaks loomulikkust ega säti end peegli ees kaua: "Õnneks on mulle jumala poolt antud lokkis juuksed. Kui ma juuksed ära pesen, hoiavad need iseenesest soengusse. Vajan ainult natuke ripsmetušši ja lähengi välja."

Kaisa sõidab juba uue aasta hakul Pakistanis Karachis peetavale missivõistlusele "Miss Pancontinental". Puhastuskaupade ja juveelimüügiga tegelevate ettevõtetega seotud Martinit ootab tuleva aasta sügisel Tais peetav suurim meesmodellide konkurss "Manhunt International".