HEA ÕHK: Mare on lapsest saati joonistamist nautinud ja otsustas keskkoolitüdrukuna kaljukindlalt kunstnikuks saada. Aastakümned pole tema entusiasmi ammendanud – igal võimalusel kibeleb ta ateljeesse, mille viljakas õhus tunneb end kõige paremini. Foto: Heiko Kruusi ( Linnaleht)
Inimesed
11. mai 2020, 09:00

43 aastat vabakutselisena: 70aastaseks saanud kunstnik on palgatööd teinud kolm aastat

ÕL ARHIIV | Mare Vint: algul on vaja iseloomu, lõpuks hakkab töötamata halb!

Pühapäeval suri graafik Mare Vint. Taasavaldame Õhtulehe arhiivist 17. septembril 2012 ilmunud loo, kui kunstnik tähistas 70. sünnipäeva. 

"Mõni ütleb, et ma olen töönarkomaan, ja mõnes mõttes vist olengi. Kui ma pikka aega tööd teha ei saa, siis tundub mulle, et midagi on väga valesti," tunnistab laupäeval juubelit tähistanud graafik Mare Vint. "Pikemad pausid on tulnud ainult siis, kui oleme mehega kolm-neli nädalat välismaal." Eesti pinnal ei suuda ta üle paari päeva näppe joonistusvahendeist eemal hoida.

Elurõõmust pakatava Mare Vindi vanuseks võiks julgelt pakkuda 10–20 aastat vähem. Mis on proua imenipp? Jahe hommikudušš? Igapäevane lusikatäis mett? "Mul ei ole kindlaid retsepte, aga külma duši all ei armasta ma üldse käia, külmas merevees ka mitte. Mina käin hommikuti soojas vahuses vannis," avaldab kunstnik.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99