RAHA JÄTKUB: Oma firmade ja füüsilise isiku pankroti läbi elanud Pärnu ärimees Elmar Lepp (paremal) ilmus eile kohtusse ühe tuntuma Eesti advokaadi Aivar Pilvega. Foto: Urmas Kaldmaa
Eesti uudised
11. september 2012, 06:59
Vaata videot!

5 miljoni krooni kantimises süüdistatav Pärnu ärimees Lepp astus kohtu ette (14)

Oma firmade ja ka füüsilise isiku pankroti läbi elanud Pärnu ärimees Elmar Lepp ei ilmuta ärilisest ebaedust hoolimata laostumise märke. Eile üllatas ta koguni sellega, et ilmus Pärnu maakohtusse tema üle alanud protsessile koos ühe tuntuma Eesti advokaadi Aivar Pilvega.

Läinud kümnendeil Pärnusse pilvelõhkuja plaanimisega Eestis tuntust kogunud Lepal hea advokaadi palkamiseks sel korral aga põhjust jätkub. Nimelt jõudis Lääne ringkonnaprokuratuur kaks aastat kestnud uurimise tulemusena veendumusele, et Lepp ja tema väidetav kaasosaline Garri Suuk sõlmisid iseendaga laenulepingu ja kantisid äripartner Hans H. Luige teadmata ühisest firmast SuurSepa Arendus viis miljonit krooni Lepa perefirma kontole. Seadus käsitleb sellist tegevust usalduse kuritarvitamisena ja näeb ette rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse.

Lepp pole tema üle peetud kohtuprotsessides kunagi oma viga tunnistanud ega rikkunud seda tava eilegi. Ka väidetav kaasosaline Suuk ei tunnistanud end süüdi. Kohtualuste kaitsjad leidsid, et süüdistus ei ole põhjendatud ega põhine uurimise käigus kogutud faktidel.

Kohus jätkub täna.