VIIS ON SELTSKOND: Vahepeal koosseisus muudatusi teinud Paha Polly astub sügisele vastu maagiliste numbritega, kui bändi asutamisest möödub seitse aastat ja välja antakse kolmas plaat. Vasakult: Kaur Pai, Ervin Sokk, Liana Kolodinskaja, Brait Pilvik ja Taavet Schotter. Foto: Uku Peterson
Saund
25. august 2012, 09:01

Paha Polly maagilised numbrid: seitse tegevusaastat ja kolmas plaat (3)

Kord koorus Lõuna-Eesti küngaste vahel munast bänd Paha Polly. Seitse aastat on möödunud, Polly suuremaks sirgunud, koosseisu muutnud ning valmis esitlema ilmarahvale peagi kolmandat kauamängivat albumit.

Kuigi Paha Polly pole pikka aega meedias suurelt figureerinud, andis bänd vaikselt susse sahistades ja fänne rõõmustades kontserte edasi. Juuli algul ilmunud singel "Ava silmad" on samm lähemale sügisel ilmuvale plaadile. Möödunud suvel tehti muudatused ka bändi koosseisus – ühe kitarri asemele tuli bändi klahvpillimängija Taavet Schotter. Sügisel toimus veel üks muudatus, kui Marek Mangluse asemel hakkas trumme mängima Brait Pilvik. Polly selgitab siinkohal, et just seoses nende muudatuste ja uute lugude loomisega oldigi mõnda aega pildilt väljas.

Teil on ette näidata kaks kauamängivat, sügisel peaks ilmuma kolmas. Mida muusikasõbrad oodata/loota võivad?

On oodata uue saundiga eestikeelset popiplaati, mis võrreldes eelmistega on mitmekihilisem ja mahukam, uuesti on salvestatud ka kaks lugu.

Paha Polly laulusõnad on toredalt eestikeelsed ning tihti ka väikse vimkaga. Kuidas ja millele mõeldes sõnad sünnivad?

Laulusõnad sünnivad erinevatele meeleoludele tuginedes ja mõnikord lähtudes mingist sündmusest, mis parasjagu elus käimas on.

Kolm aastat tagasi pidasite (Õhtulehele antud intervjuus) oma eeskujudeks Vennaskonda, Lamb of Godi ja System of a Downi. Kas maitsed on vahepeal muutunud või olete jäänud vanale truuks?

Metal-mõjutusi meie loomingus enam ei kajastu, meie endi muusikaline maitse on vahepeal avardunud ning mitmekesisemaks muutunud. Oleme ka uute muusikastiilide ja ideede suhtes avatumad. Tihtipeale täiustavad bändiliikmete muusikaeelistused üksteise kuulamisvara ning see omakorda muudab bändi muusikalist kõlapilti. Meie stiili on tulnud vahepeal juurde indie mõjutusi ning oleme rakendanud neid oma muusikasse, jäädes siiski laiemalt poproki raamidesse.

Kas Polly eksisteerimise ajal on olnud mõni seik või juhtum, mille üle eriti uhked olete? Olgu see siis mõni õnnestunud kontsert või hoopis plaatide avaldamine.

Oleme uhked selle üle, et oleme aastatega leidnud ühise suuna ja eesmärgi ning ka selle üle, et takistustest hoolimata oleme ikkagi tegutsemist jätkanud. Kindlasti oleme uhked ka lugude üle, mille järgi meid teatakse.

... ja kas on ette tulnud mõni hästi naljakas seik, mis alati kontserti andes meenub?

Kindlasti see, et aktiivse bassimehe lavalise liikumise tõttu on teistel bändiliikmetel oht saada kergemaid kehavigastusi. On mitu korda, kui üks või teine liige on bassikaelaga kontserdi ajal võmmu kuklasse või pähe saanud. Kord lendas bassimehe hoogsa liikumise tõttu kitsal laval trummitaldrik koos statiiviga kitarristile selga. Selle kohta käivad meil enne kontserti tavaliselt omad naljad.

Oma muusikaga tahaks Polly saavutada... sama, mida saavutas Einstein oma peaga.

Lavale minnes mõtleb Polly... ikka helimeestele!

Suure rahvahulga ees esinemine... ei olegi kõige hullem.

Läbimurdmisest välismaale arvame... paremini kui sissemurdmisest kodumaale.

Üksi olles unistame... koos olemisest. Ja vastupidi.

Oma fännidele soovime... kõige magusamaid unenägusid.