Mõlemad jäävad ilma: Ridge Forrester on «Vaprate ja ilusate» naisi – eelkõige Brooke’i ja Taylorit – üksteise kõri kallal hoidnud juba veerand sajandit. Eks näe, kas naistest saavad pärast 14. septembril USAs eetrisse minevat viimast Ridge’iga osa parimad sõbrad või laguneb sari hoopis koost. Foto: Rex/AOP
Inimesed
17. august 2012, 06:57

"Vapratest ja ilusatest" lahkuv Ridge leidis elueliksiiri? (19)

Teisipäeval kultussarjale "Vaprad ja ilusad" oma viimase osa lindistanud Ronn Moss alias Ridge Forrester on sarja veerandsaja-aastases ajaloos sattunud nii paljudesse sekeldustesse, et tavaliselt läheb selleks vaja linnatäit inimesi. Sarja tulihingelisi fänne jääb aga tema ära minnes painama küsimus, kui vana lahkuv tegelane – unelmate mees Ridge – õieti on.

Sarja tuhandetele Eesti fännidele oma märkimisväärse lõuaga alatiseks meelde jäänud Ridge Forrester on üks neljast tegelasest, kes seal 1987. aastast ehk esimesest hooajast osalenud. Mida ta seal täpselt tegi, on raskem meelde tuletada. Kuigi film või telesarjad ei pea kaugeltki järgima päriselu reegleid, pole Ridge Forresteri pikem elulugu "Vaprate ja ilusate" maailmas mitte lihtsalt keeruline, vaid lausa võimatu.

Ajamasin või perverssus

Bridge’i mängiv Ronn Moss on praegu 60aastane, kui sari algas, oli 35. Eri allikate väitel on Ridge Forrester sündinud kuuekümnendate algul, ent esimesel hooajal kehastas ta 30aastast. Pikka aega tema isaks peetud Eric Forresteri mängiv John McCook on Mossist ainult seitse aastat vanem, aga kuna hiljem selgus, et Eric ei ole Ridge’i isa, siis on see vaid tähtsusetu seik.

Keerulisem on lugu Ridge’i lastega. Tegelasel on neli last, kes pärismaailma aja järgi sündinud 1998., 1999. (kaksikud tütred Steffy ja Phoebe, kellest teine hiljem suri) ja 2004. aastal. Noornäitlejad, kes neid lapsi mängivad, on aga sündinud 1987. ja 2002. aastal.

Samasugune müstiline vananemine ründab teisigi tegelasi. Ridge’i alatise armuobjekti Brooke Logani tütar Bridget sündis 1992. aastal. Pikka aega arvati, et Bridget on Brooke’i ja Ridge’i ihuvili, kuid ehtsarjalikult oli blondiinist tüdruk hoopis Ridge’i isa Ericu järglane. Nüüd on Bridget umbes 30. Tal on ka poeg, kes sündis aastal 2010. Seega on pilt tegelaste vanuse asjus kaunis segane.

Palju plaastreid

Kogu selles virvarris on tegelikult ainult üks pääseja: Ridge Forrester. Kõigi eelduste kohaselt peaks ta olema mitukümmend aastat vanem, kuid erinevalt ülejäänud tegelastest on ta teiste näitlejaga võrreldes aastatega hoopis noorenenud.

Peale selle on ta seni korduvalt välja tulnud igast täbarast olukorrast – olgu selleks või surm. Aastate jooksul on teda pähe tulistatud ja pekstud. Ta on jäänud plahvatuste kätte ning kukkunud sulatusahju. Ta on saanud südamerabanduse, teda on torgatud mõõgaga ja jäetud kaevandustesse surema. Suremise asemel on südametemurdja, kelle suunas õhkavad ka Eesti naisvaatajad, abiellunud vähemalt üheksa korda, sealhulgas kuus korda Brooke Loganiga.

Mis saab aga nüüd, kui Ridge osatäitja pildilt lahkub? Sarja tegijad on avaldanud, et Mossi lahkumise tõttu Ridge’i sarjas ära ei tapeta. "Võin teile praegu ainult seda öelda, et Ridge ei sure ära ning keegi ka ei arva, et ta on surnud," rääkis sarja stsenarist-produtsent Bradley Bell ajakirjale TV Guide. "Mingil hetkel võib olla vajalik, et Ridge’i karakter sarja naaseks." Seda, kas loodetakse leida uus näitleja või kutsuda tagasi Ronn Moss, ei osanud Bell veel öelda.