OMAPÄRANE: Coco Sumneri boheemlaslik välimus on värskendav vaheldus keha eksponeerivaile naisartistidele. Foto: Kais Allkivi
Saund
11. august 2012, 09:00

Pettumus: Stingi tütar laulis alla tunni ja jättis publiku lisaloota (4)

"Näeme peagi!" lubas lauljatar Coco Sumner üleeile õhtul Rock Café lavalt lahkudes. Mitu minutit väldanud valjust kisakoorist hoolimata ei raatsinud tema bänd publikut lisalooga premeerida.

Festivali "Greenfest City Edition" esimese päeva peaesineja etteaste hilines kolmveerand tundi ja kestis alla tunni. "Lootsin ikka pikemat kontserti!" nurises nii mõnigi pettunud kuulaja.

Neljapäeval esines uuel pop-, tantsu- ja elektronmuusika festivalil "Greenfest City Edition" Tallinnas esimest korda Stingi 22aastane tütar Eliot Paulina ehk Coco Sumner oma bändiga I Blame Coco.

Kontserdi väljakuulutatud algusajaks, kella 22ks, on ootajad hõivanud enamiku Rock Café suure saali põrandast. Püünel aga sätitakse alles tehnikat paika. Kulub veel pool tundi – ikka ei midagi. Inimesed vaatavad iga natukese aja tagant kella, hakkavad nihelema ja jalalt jalale tammuma. Kui möödunud on pea 45 minutit, kustuvad viimaks tuled ning ansambel ilmub publiku ette.

Mõjub poisilikult

Mehisevõitu jämeda häälega solist tänab tervitusaplausi eest eesti keeles. "Aitäh, Tallinn!" muutub Coco suus käibefraasiks. Enne üht ammu kirjutatud laulu kuulutab ta siinses keeles koguni: "Väga vana muusika!"

Kõlab nii uusi lugusid debüütplaadilt "Constant" kui ka varasemat ja uuemat materjali, samuti kaver Pink Floydi kultuslaulust "Another Brick in the Wall".

Luukõhn ja kahvatu Coco mõjub poisilikult: tal on suurte sammudega lõnkuv kõnnak, lauldes õõtsub ta harkisjalu seistes pisut kohmakalt küljelt küljele, esinemiskostüümiks on laiad teksad ja pikkade varrukatega triiksärk, juuksed on soengusse sättimata.

Eestlannast kallim

Samas: kuigi Coco ei taha, et teda kuulsa isaga – Stingi endaga – seostataks, on ta armastatud briti poplauljalt kahtlemata pärinud hea kandva hääle.

"Eestis on vahva olla!" kinnitab neiu, kuid esinemine jääb ootamatult üürikeseks, ei kesta tundigi, ja pikki minuteid mühanud ovatsioonid ei suuda artiste tagasi meelitada.

"Nii kaua ootamist nii lühikese kontserdi nimel!" pahandab üks piiga publikust üsna valjuhäälselt.

Tõsi ta on, et publikule ei saa vähimatki ette heita: kontserdilised nõksusid, hüppasid ja plaksutasid algusest peale kaasa, tundsid ära hiti "Self Machine" ning elavnesid kuulekalt, kui Coco neid laval ringi kõndides ja käsi tõstes ergutas.

Miks siis nii lühidalt ja lisaloota?

Rock Café pressiesindaja Gunnar Viese selgitab, et muusikafestivalil ei saagi eeldada täispikki kontserte ja etteaste pikkust esinejaile ette ei kirjutata: "Festivalimängud pole reeglina kunagi väga pikad, oleneb täiesti artistist."

Stingi ja näitlejanna Trudie Styleri tütar hakkas muusikat looma 15aastaselt ja sõlmis juba kaks aastat hiljem plaadilepingu. Eestis on ta käinud varemgi: 2010. ja 2011. aasta vahetuse veetis ta eestlannast sõbratari Age Salajõega (25) Tallinnas.

Paar keerutab plaate DJ-duona Black Discs ja korraldab koos klubiürituste sarja "Noir".