Tõnu Trubetsky 22aastane tütar Reginleif seisab keskel (sinises).Foto: Mati Hiis
Film
8. august 2012, 12:49

Tõnu Trubetsky tütre filmidebüüt: pidin võõraga amelema ja end paljaks võtma, aga see lõigati välja (22)

Tõnu Trubetsky 22aastane tütar Reginleif jutustas eile õhtul Sõpruse kinos Aku Louhimiesi filmi "Vuosaari" esilinastusel, et kuigi see kinolinale ei jõudnud, pidi ta end kaamera ees alasti võtma, et filmida lembestseeni keskealise Soome näitleja Mikko Koukiga.

"Kõigepealt kandideerisin Viivi rolli, mille sai Lenna. Aga Aku andis mulle teise rolli: mängisin gooti tüdrukut Tanjat, kellel Mikko Kouki kehastatud Pertti (üks peategelasi - toim) külas käis. See näitleja tahtis kohutavalt, et ma ennast selle stseeni jaoks alasti võtaksin," meenutas kunstiakadeemias fotograafiat õppiv Reginleif. 44aastane soomlane koorinud ennastki purupaljaks.

"Seda kõike võeti üles, aga jäeti filmist välja. Mulle tuldi pakkuma nahavärvi aluspükse ja öeldi, et nüüd läheb lahti. Aga siis otsustas Aku, et ta ei taha pornofilmi teha. Jäi nii, nagu stsenaariumis kirjas," rääkis neiu, kellele jäi voodistseenis viimaks kehakate alles

Reginleif tunnistab, et esimene filmikogemus oli tema jaoks päris pöörane. "Ma amelesin esimest korda elus täiesti võõra mehega. Ka see jäi filmist välja. Me filmisime ikka mitu tundi tegelikult - ühe võttepäeva." Alles jäi sellest paar minutit. Siiski möönab tütarlaps: "Kogemus oli lahe ja et Soome filmitegijad on tasemel. Hea meelega näitleks veel. Vabalt!"

Sama leiab ka kandvas rollis üles astunud Lenna, kes loodab laulmise kõrvalt filminäitlemisega kindlasti edasi tegelda. "Kino tõmbab mind väga," kinnitas ta.

Kuidas ta oma sooritust tagantjärele vaatab? "Ikka väga kriitiliselt. Aga mis mul jäi muud üle kui usaldada režissööri? Ja ma arvan, et pole viga. Juba see, et mul avanes võimalus mängida Soome filmis sellise režissööri käe all, oli väga kõnekas. Ma arvan, et neid võimalusi väga palju ei tule." Kogemus oli Lenna sõnul väga huvitav ja koostöö sujus kui õlitatult. "Lihtne oli Akuga koostööd teha, ta on konkreetne inimene."

Eestlastest tegid linateoses kaasa ka teatrilavalt tuntud näitlejad Jekaterina Novosjolova ja Kristjan Sarv. Narkojõugu liidrit kehastanud Sarv pidi võtetel osalema kulmudeta: "Nägin nii imelik välja, sest tegin samal ajal Tallinnas "IT-planeeti" ja mul ei olnud kulme, sest mängisin seal sarjas tulnukat."

Aku Louhimiesi uusimat filmi on Soomes veebruarist saadik vaatamas käinud üle 100 000 inimese. See käsitleb õnneliku elu võimalikkust tempoka ja pingelise elurütmiga kaasaegses linnakeskkonnas. Paralleelselt hargneb kaheksa erinevat lugu, mida seob sündmuspaik - Vuosaari linnaosa Helsingis.