Lenna Kuurmaa Viivi rollis filmis "Vuosaari".Foto: facebook.com/vuosaarielokuva
Film
4. august 2012, 17:04

Soome film "Vuosaari" esilinastub viimaks Eestis (6)

7. augustil esilinastub Tallinna kinos Sõprus tunnustatud soome režissööri Aku Louhimiehe urbanistlik armastusfilm "Vuosaari".

"Vuosaari" uurib õnneliku elu võimalikkust kaasaegses linnakeskkonnas, mille tempokas ja pingelises rütmis kipub inimene unustama ligimese. Tähelepanu ja armastuse järele janunevad ometi kõik ja läheduse puudumise korral võib meeleheitel inimene tegutseda ettearvamatult.

Soome autorikino noorema põlvkonna olulisima režissööri Aku Louhimiehe mitmest omavahel põimuvast loost koosnev energiline ja emotsionaalne "Vuosaari" on nagu metrooliini viimane peatus – siin lõpevad ja algavad lood. Ja neid lugusid ühendab armastus.

Filmis teeb suurepärase rolli Lenna Kuurmaa ja näha saab teisigi Eesti näitlejaid – kaasa teevad Jekaterina Novosjolova, Kristjan Sarv ja Reginleif Trubetsky.

"Vuosaari" avab 6. augustil ka Tartu armastusfilmide festivali "tARTuFF". Publikul on võimalus kohtuda Aki Louhimiehe ning filmis kaasa teinud Lenna Kuurmaa, Jekaterina Novosjolova, Kristjan Sarve ja Reginleif Trubetskyga 7. augustil kell 17 Tartus "tARTuFFil" Pauligi kohvitelgis ning sama päeva õhtul Tallinna esilinastusel.