Swissotel: Leiab ka üllatusi. Kuidas vaadata seda televiisorit?
Inimesed
28. juuli 2012, 08:57

Eesti kallimad sviidid on Tallinnas (1)

Peaaegu kõik Eesti kallimad hotellitoad asuvad mõistagi pealinnas. Ainsaid tõelisi konkurente võib neile leida Tartust, Pärnust ja Muhumaalt. Samuti on peaaegu kõik hotellid üsna uued või hiljuti läbinud põhjaliku ümberehituse. Sellega on näiteks seljatatud üks üheksakümnendate väliskülaliste lemmikuid, Scandic Hotell Palace, mis sviidi suurusest, luksuslikkusest ja üsna odavast hinnast (alla 300 euro) hoolimata seisab hotelli tellimustejuhi Anneli Lutsu sõnul enamiku aega tühjana. Hinnad on hotellide sõnul muutlikud hooaja ja kliendi soovide järgi jm.

1. koht: Swissotel

Hind: 2150–3000 eurot

Eesti kaugelt kõige kallim hotellituba

on seda mingil määral ka taotluslikult,

ütles hotelli müügijuht Marko Dobrus. Selle hinna eest saab peale 157 ruut-meetri, kahe magamistoa ja kolme WC

ka 110 meetri kõrguse vaate Tallinnale

ja merele.

2.–3. koht: Radisson Blu

Hind: Üle 1000 euro

Tallinna esimene Radisson pakkus enne Swissoteli ka kõige kallimat ja kõrgemal, 21. korrusel asuvat 133 ruutmeetri suurust sviiti. Hotell toob oma külaliste hulgast eriti välja seal 2006. aastal peatunud USA president George W. Bushi, ent ka teisi poliitikuid.

2.–3. koht: Hotell Olümpia

Hind: 1150 eurot

12. korruse kohal ei ole Olümpias mitte 13. korrus vaid teemantkorrus. Presidendisviit peaks oma 189 ruutmeetriga olema Baltimaade suurim, ütles Vitali Makejev. See on ka kogu hotelli peale ainus tuba, millel on väikesed väljast silmapaistmatud rõdud. Hotelli fuajees on ridamisi seal peatunud staaride ja poliitikute portreid, näiteks laulja Seal ja mustkunstnik David Copperfieldi oma.

4. koht: Kolm Õde

Hind: Alla 1000 euro

Valiku üks pisemaid sviite uhkeldab samas ainsa (tiib)klaveriga, mille järgi on see ka nimetatud Klaverisviidiks. Seintel ilutsevad hiigelsuured paraadportreed seal peatunud kuninganna Elizabethist ja prints Philipist ning Jaapani keisripaarist.

5. koht: Telegraaf

Hind: 730 eurot

Telegraaf on presidendisviidi korraldanud kavalalt: ühe kolmest tavahinnaga sviidist saab ühendada kõrvalasuva numbritoaga, mis lisab sviidile magamistoa ja vannitoa. Werner von Siemensi sviidist leiab muu hulgas ka vanalinna avaneva kolmanda korruse rõdu ja efektsed vanaaegse olemusega telefonid, mis on ka töökorras.

6. koht: Schlössle

Hind: alla 700 euro

Schlössle presidendisviit on üks omanäolisemaid, rõhutades oma keskaegse maja kujunduselemente ja katusekorruse hõngu. Külastajad peavad sinna ronimiseks üsna heas vormis olema. Alumise korruse seinale kinnitatud suurelt tahvlilt leiab varasemate külaliste seast näiteks laulja Enrique Iglesiase või kitarrist Francis Goya.