Pilt on illustreeriv.Foto: Corbis
Eesti uudised
17. juuli 2012, 14:28

ÜLIEDUKAS: Eesti sai esmakordselt rahvusvahelisel bioloogiaolümpiaadil kuldmedali (1)

Eesti võistkond tõi 8.-15. juulini Singapuris toimunud rahvusvaheliselt bioloogiaolümpiaadilt 2 kuld- ja 2 hõbemedalit. Kuldmedalit pole bioloogias varem võidetud.

Rahvusvaheline bioloogiaolümpiaad toimus sel aastal 23. korda, osalejaid oli 59 maalt, kokku 234 gümnaasiumi õpilast. Eesti 4liikmelisel võistkonnal läks üliedukalt, kõik delegatsiooni liikmed jõudsid auhinnalistele kohtadele. Kuldmedali said Jaan Toots ja Erik Tamre. Eva-Lotta Käsper ning Anu Ainsaar pälvisid hõbemedalid.

Üldarvestuses sai Jaan Toots 22. ja Erik Tamre 24. koha. Kullaväärilisteks tunnistati kokku 25 esimest maailma parimat noorbioloogi. Hõbedase medali saanud Eva-Lotta Käsper oli üldarvestuses 53. kohal ning Anu Ainsaar 70. kohal.

Anu Ainsaar ja Erik Tamre on Tallinna Reaalkooli 12. klassi õpilased ning Jaan Toots sama kooli 11. klassist. Tartut esindas Singapuris äsja Hugo Treffneri Gümnaasiumi lõpetanud Eva-Lotta Käsper.

Olümpiaadil pidid osalejad lahendama nii teoreetilisi küsimusi kui näitama oma käteosavust praktilistes töödes: raku- ja molekulaarbioloogias, mikrobioloogias ja biokeemias, loomaanatoomias ja ökoloogias ning taimeanatoomias ja -füsioloogias.

Anu Ainsaar ja Erik Tamre saavutasid ka möödunudaastasel rahvusvahelisel bioloogiaolümpiaadil hõbedased autasud.