Foto: reuters
Inimesed
14. juuli 2012, 09:00

Naised võõpavad endale punaseid kultustaldu (3)

Briti värvikauplustes on punase läikvärvi läbimüük tänavu suvel 40% kasvanud. Väidetavalt tänu naistele, kes kingaguru Louboutini eeskujul oma kingataldu tulipunaseks võõpavad.

Prantsuse disainer Christian Louboutin tuli mõttele kujundada oma firmamärgiks punane kingatald 1992. aastal, kui ta oli ühe paari tallad oma assistendi punase küünelakiga üle võõbanud. Selleta nappinud neis Louboutini väitel vunki. Nõnda sündis legend ning punase kingatalla välgutamisest sai niihästi moeekspertide kui ka Hollywoodi staaride seas auasi. Jennifer Lopez on kultuskingadele isegi laulu pühendanud. Tänapäeva naiste stiilietalonid, nagu Lopez, Victoria Beckham ja Sarah Jessica Parker, võivad Christian Louboutini 800euroseid kõpskingi endale karpide viisi lubada. Ent lihtsad eevatütred peavad unelmate stiletode saamiseks nutti ilmutama. Värvipoodnikud on märganud, et punase värvi testerpotikeste läbimüük on pööraselt kasvanud.

Daily Telegraph toob näiteks 24aastase sekretäri Claire Stevensoni, kes tahtis oma nõo pulmapeole just nimelt Louboutinides ilmuda. Nende ostmist poleks ta endale eluilmaski lubada saanud. "Aga ma olin selle asja pähe võtnud ja tundsin sundust pulmas moekas välja näha." Nii ostis Claire 25eurosed mustad kingad ja võõpas nende tallad kodus punaseks. "Sain pulmas oma jumalike kingade eest palju komplimente, aga mul polnud julgust tunnistada, et need olid omatehtud vuhvlid. Mu edu oli nii vägev, et plaanin sama tempu katsetada teisegi paariga."

Claire ei pruugi aga teise paariga piirduda. Prantsuse kingakuninga ustavaimal kundel, romantiliste romaanide autoril Danielle Steelil on Christiani punatallakesi rohkem kui 6000 paari.