Nõia-IntsFoto: Arno Saar
Inimesed
6. juuli 2012, 16:58

Nõia-Ints lubab presidendilt abi paluda (63)

Juuni lõpus toimus Tallinna Ringkonnakohtus kohtuprotsess, kus oli arutusel Nõia-Intsu ehk Indrek leiburi kaebus seoses liiga karmi kohtuotsusega, kuid kohus jättis selle siiski rahuldamata.

Nõia-Ints tunnistas Elu24-le, et 27. juunil kättesaadud otsus oli löök allapoole vööd - kohtunik tembeldas ta valetajaks, seitse vangla-aastat jäi jõusse ja armu saab mees paluda alles peale viie aastast istumist.

"Püüdsin nimelt kohtunikule selgitada, et sattusin kuritöö toimumise kohta pooljuhuslikult. Kamraadid rääkisid mulle üht, kuid tegelikult oli teoksil hoopis miskit muud," selgitab Nõia-Ints.

Nõia-Ints sõnab, et nüüd ei jää tal midagi muud üle, kui minna edasi Riigikohtusse ja sealt edasi kas või Euroopa kohtusse. Kui aga Riigikohus ei peaks tema teemat menetlusse võtma, lubab Ints abipalvega presidendi Toomas Hendrik Ilvese poole pöörduda.

Nõia-Ints mõisteti süüdi raha, sülearvutite ja telefonide väljapressimises. Vanglas peaks ta kohtuotsuse kohaselt istuma kokku seitse aastat, viis kuud ja 24 päeva.