Stephen Baldwin nõudis Kevin Costnerilt ümberarvutatult 13 miljonit eurot hüvitist.
Inimesed
18. juuni 2012, 11:19

Costner võitis kohtulahingu: "Mu hea nimi on rohkem väärt kui raha." (4)

Näitleja ja režissöör Kevin Costner seljatas kohtulahingus teise Hollywoodi tähe Stephen Baldwini.

BBC Newsi teatel oli Stephen Baldwin Costneri kohtusse kaevanud, süüdistades teda enda ja äripartneri petmises aastal 2010. Toona müüsid Baldwin ja tema äripartner maha oma aktsiad Costneri naftafirmast. 

Baldwini väitel ei andnud Costner millegagi mõista, et tema firmal Ocean Therapy Solutions seisab ees suurtehing energiahiiuga BP: BP pidi Costneri firmale esitama suure tellimuse naftapuhastusseadete ostuks. Baldwin kinnitas, et tema ja Spyridon Contogouris poleks oma aktsiaid müünud, kui nad oleksid BP suurtellimusest teadnud. BP kasutas Costneri firmalt ostetud seadmeid Mehhiko lahe naftareostuse likvideerimiseks.

Baldwin nõudis Costnerilt ümbearvutatult rohkem kui 13 miljonit eurot valuraha. Kuid Costner ja tema äripartner Scott Smith väitsid, et Baldwin oli BP 41 miljoni eurose tellimuse tulekust teadlik.

Costner tahtis kohtulahingu lõpuni pidada oma renomee pärast. "Nimi tähendab mulle rohkem kui raha."

Baldwini advokaat ütles, et on kohtu otsuses pettunud. "Enda arvates tõestasime, et need kaks selli, Costner ja Smith, petsid meid. Kohus nägi asja teises valguses ja me austame kohtuniku otsust."