HALB ÕNN: Näitleja Ago Anderson pidi eile hommikul Rootsist saabuvalt laevalt maha astuma, kaherattaline sõber käekõrval – tema tsikli mootor ütles motobande reisil Ahvena-maale lihtsalt üles. Foto: Kaarel Tigas
Inimesed
8. juuni 2012, 07:03

Ago Anderson jäi Ahvenamaal jalameheks (6)

"Midagi pole teha, mootor jooksis kokku ning pool marsruudist jäi mul sõitmata," ütleb Kultuurse Motobande üks liikmetest, Endla teatri näitleja Ago Anderson, kes motobande teistest liikmetest päev varem oma tsikli Rootsist saabunud laevalt käekõrval alla kärutas.

Seekord oli motobande oma reisisihiks valinud Ahvenamaa, kus pea nädalapäevad ringi tiirutati. Paraku ütles Ago Suzuki Marauder üles juba mõned päevad pärast Ahvenamaale jõudmist. "Mootoris hakkas mingi kõrin ja nii ta kokku jooksiski, kuigi olen alati korralises hoolduses käinud. Aga seal ju mootorit lahti ei võeta," teab Ago, kes soetas endale ratta viis aastat tagasi. Motobande igasuvise sõidu tegi ta kaasa kolmandat korda.

"Eks see mootori kordategemine ole päris kallis lõbu ning millal ma uuesti sadulasse saan istuda, ei oska täna küll öelda. Eriti hull lugu, et see just nüüd suve hakul juhtus. Millal siis veel tsikliga ringi tiirutada kui mitte suvel," on Ago meel mõru.

Tänavu kogunes Kultuurne Motobande Rahvusooperi Estonia ette 2. juunil. Rakvere keskväljakul andsid motobande liikmed kontserdi – seal astusid üles Triinu Taul, Ago Anderson, Jaagup Kreem, Roland Puusepp, Siim Rikker, Tiit Sukk, Tõnu Kark ja kõik ülejäänud 30 motobande liiget.

Jalgrattaga kontserdile tulnud lapsed said kingituseks helkurvesti. Nelja aastaga on Kultuurne Motobande jaganud 2400 helkurvesti. Samuti oli motobande selleaastase heategevusliku rännaku eesmärk koguda raha Friedebert Tuglase kunstikogu restaureerimiseks.