Ellerheina uus peadirigent Ingrid Kõrvits alustab tööd juba juuli lõpus, mil algab koori traditsiooniline laululaager. Foto: Arno Saar
Inimesed
7. juuni 2012, 07:02

Ellerheina peadirigendi mantlipärija Ingrid Kõrvits: "Olen põnevil, ent tajun suurt vastutust."

Mullu märtsist Tiia-Ester Loitmega kõrvuti Ellerheina tütarlastekoori juhatanud Ingrid Kõrvitsast saab maineka koori peadirigent. "Alustan uues ametis järgmisel hooajal, mis algab koori traditsioonilise laululaagriga juuli lõpus Karepal," räägib juba 25 aastat tagasi ema jälgedes Ellerheina lastekoori dirigeerima asunud koorijuht.

"Olen põnevil muidugi, ent samas tajun ka suurt vastutust, mis peadirigendi ametiga kaasneb," tunnistab ta. "Hea on see, et koori juures töötab mitu inimest, kellega seda vastutust jagada. Väga suur tugi saab kindlasti olema koormeister Ülle Sanderi näol," usub 23 aastat Ellerheina peadirigendi ametis olnud Loitme asemele astuv Ingrid. "Tiia-Ester Loitme tegi mulle ettepaneku tulla tütarlastekoori Ellerhein juurde dirigendiks 2011. aasta jaanuari lõpus toimunud Eesti kooriühingu aastakontserdil, kus esinesin oma senise koori, Tallinna muusikakeskkooli noortekooriga. Millal tema peas see mõte sündis, ma ei tea," jutustab Ingrid. "Tiia-Estri soov oli, et töötaksime ühe hooaja koos ning võtaksin temalt 2012. aasta sügisest peadirigendi ameti üle."

Ellerheina ettevalmistuskoori asus ta juhatama 1987. aasta jaanuaris konservatooriumi esimese kursuse tudengina. "Ema, Anneli Mäeots, kutsus mind. Ta on siiani lastekoori dirigent," ütleb Ingrid, kes lõpetas koorijuhtimise eriala nii 1986. aastal Tallinna muusikakeskkoolis kui ka 1992. aastal muusikaakadeemias.

Ellerheina kõrvalt töötab Ingrid juba 20 aastat Tallinna muusikakeskkoolis lastekoori ja noortekoori dirigendina, solfedžo- ja dirigeerimise õpetajana ning koorijuhtimise ja vokaali osakonna juhatajana. Eesti kooriühingu mentor on alates 2002. aastast laulupidudel lastekoore juhatanud.

Isegi mitmes kooris – Mainori kammerkooris, Tallinna raekoja kammerkooris, Haapsalu vanamuusika festivali kooris ja Vox Europae segakooris – laulnud dirigent on juhendatavate kooridega saavutanud auhinnalisi kohti nii kodu- kui ka välismaistel konkurssidel ning pälvinud koorijuhipreemiaid.