FILM NOORTELT NOORTELE: «Meil kõigil projektis osalejatel on tunne, et meil kaelad kannavad ja aeg on midagi suurt korda saata,» teatab režissöör Mihkel Ulk. Pildil tagareas vasakult: Anna Stepanova, Karin Martinson, Terje Kissa. Esireas vasakult: Margus Karu, Mihkel Ulk ja Evelin Soosaar. Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
4. juuni 2012, 07:00

Noorrežissöör Mihkel Ulk: "Olen sammuke oma unistusele lähemal!"

"Juba päris pisikese poisina unistasin ma filmi tegemisest. Praegu tunnen, et selleks on aeg küps ja hakkan tegema oma esimest täispikka mängufilmi," räägib noorrežissöör Mihkel Ulk, kes väntab filmi oma sõbra Margus Karu ülipopulaarse raamatu "Nullpunkt" ainetel.

Eile hommikul algasid katsed näitlejate leidmiseks uude noortefilmi "Nullpunkt". Film põhineb Margus Karu samanimelisel noorteromaanil. Romaan jutustab ausa ja ilustamata loo keskkoolis käivast Johannesest ja tema elu karmidest keerdkäikudest.

Kogu kompotti hakkab juhtima ja suunama noorrežissöör Mihkel Ulk, kelle sõnul on tegemist tõelise väljakutsega. "Olen selle stsenaariumi kallal töötanud veidi rohkem kui kolm aastat ja tegelikult on minu peas kõik juba paika loksunud. Nüüd tuleb leida filmi osatäitjad, kes väljatöötatud idee teostaksid," jutustab Ulk.

Mees, kelle käe all on valminud näiteks Kuldmuna võitnud teada-tuntud Tele2 naljakad reklaamtööd tunnistab, et film saab kindlasti olema erinev romaanist endast. "Pigem on minu nägemuses tuua filmi selle raamatu tunne. Raamatu autor on minu kursusekaaslane Margus Karu. Tegemist on väga siira ja ausa teosega. Kohati isegi autobiograafilise teosega, sest Margus teab täpselt, millest ta raamatus kirjutab. Film hakkabki rääkima keskkooli lõpetanud Johannese lugu, kes satub elu nullpunkti ja püüab sealt läbi erinevate situatsioonide välja rabeleda," võtab režissöör lühidalt kokku filmi sisu.

Mihkli sõnul on filmiga seotud meeskond väga nooruslik ja loodab, et tulemuseks on nii-öelda noortelt noortele suunatud projekt. "Filmi teevad peamiselt meie kursuse inimesed. Oleme juba ammu mõelnud, et võiks teha midagi sellist, mis on meie kursuse oma. Filmis hakkavad mängima noored näitlejad – neid otsitakse läbi casting´ute," jutustab Ulk, kelle sõnul on noorte huvi filmi vastu päris suur. "Ankeete on meile laekunud juba üle tuhande."

Tallinnas toimunud rolliotsingutel sahistati, et filmis võivad kaasa lüüa erinevad "Eesti otsib superstaari" saatest tuntuks saanud lauljad, eesotsas esimese hooaja võitnud Birgit Õigemeelega ja finalisti ning ansambli Shanon laulja Taavi Immatoga.

Rolliotsingud toimuvad üle Eesti

Filmi rolliotsingutel võivad osaleda kõik andekad noored vanuses 14–26. Avalikud katsed toimuvad Tallinnas Rotermanni Keskuses 3. 9. ja 10. juunil, Jõhvi Kontserdimajas 6. juunil, Tartus Athena keskuses 7. juunil ja Pärnu Kontserdimajas 11. juunil. Katsed algavad Tartus ja Pärnus kell 9 hommikul, Tallinnas ja Jõhvis kell 10 hommikul. Katsetele registreerumiseks tuleb aadressil www.nullpunkt.ee täita online-ankeet ja ette valmistada loov enesetutvustus (kuni 1 minut) ning lühike proosa-, luule- või draamatekst (kuni 3 minutit).

"Nullpunkt"

Stsenaariumi on romaani põhjal kirjutanud Margit Keerdo ("Klass: elu pärast"), filmi režissöör on Mihkel Ulk ("Pihv") ja produtsent on Evelin Soosaar ("Legend Vägevast Seebist"). Filmi toodab stuudio Allfilm. Mihkel Ulki esimene täispikk mängufilm peaks kinolinale jõudma 2013. aasta lõpus või 2014. aasta alguses.