LOOTUST TÄIS: «Laps hakkab ka laulma!» loodab Sofia. Ta ütleb, et laps on temaga kõhus kaasas olnud juba nii suurtel lavadel, kui seda on näiteks New Yorgi legendaarne džässiklubi Blue Note. «Loodan, et need kogemused annavad talle inspiratsiooni,» naerab Sofia. Foto: Erakogu
Inimesed
1. juuni 2012, 07:03

Sofia Rubina-Hunter: "Leidsingi oma musta printsi valgel hobusel!" (67)

"Jason on rahulik, intelligentne ja muusikalähedane – just see, keda terve elu oodanud olen. Ta on minu must prints valgel hobusel," räägib muusik Sofia Rubina-Hunter, kes tulevase lapse nimel nädal aega tagasi oma peigmehega abieluranda sõudis.

"Jah, ma ootan last," teatab lauljatar Sofia Rubina-Hunter, kes alles nädal aega tagasi, täpsemini 21. mail abiellus oma unistuste mehega.

Jason Hunter (28) ja Sofia (26) tunnevad teineteist veidi üle poolteise aasta. "Me oleme nagu kokku kasvanud, meil on ühised hobid ja me sobime väga hästi," rõõmustab lauljatar, kes kohtas oma unistuste hurmurit Berklee muusikakoolis Bostonis. Nad jäid teineteisele kohe silma.

"Ta oli kuidagi nii rahulik ja vaoshoitud. Kui tavaliselt on Los Angelesest pärit tumedanahalised inimesed veidi lärmakad, siis tema oli kohe see õige," jutustab Sofia. Ja kõik kulgeski nagu armastusfilmis – tulid kohtamised, koosviibimised ühiste sõpradega ja üks asi viis teiseni.

"Poolteist aastat koos olnud, saime aru, et teineteiseta me elada ei suuda. Ma jäin rasedaks ja otsustasime, et laps peab sündima täiuslikus peres. Mingisugust põlvele laskumist ega käepalumist polnudki vaja – otsustasime üheskoos, et sõrmus tuleb sõrme panna," uhkustab tänaseks liitperekonnanime Rubina-Hunter kandev lauljatar, samal ajal sõrmust näidates. "Ma leian, et me ei kiirustanud abiellumisega – kõik sujus iseenesest. Kui juba last ootad, siis peakski rõnga ka sõrme panema," naerab Sofia, et pooldab nii-öelda klassikalist peremudelit.

Nahavärv ei loe

Sofia sõnul oli abielutseremoonia väga tagasihoidlik, sest sinna ei tohtinudki palju inimesi tulla. "Me saime alles abiellumise päeval teada, et nii paljud inimesed koolist tahtsid meie pulma tulla! Korraldasime neile siis õhtul oma kodus grillipeo, kokku tuli üle neljakümne hea tuttava," teatab ta. Kahjuks ei saanud aga Jasoni ega Sofia vanemad pulmast osa. "Aga tead, meil on pisike plaan, et peame mingil ajal ühed suuremad pulmad veel, et kõik saaksid meie õnnest osa." Idee kohaselt võiksid need toimudagi Eestis.

Juba viis semestrit Ameerikas õppinud Sofia ütleb, et paljud võivad arvata, et kui Eesti naine läheb mehele tumedanahalisele, siis on midagi valesti. Kuid Sofia sõnul armastus nahavärvi ei küsi. "Ameerikas on see nii tavaline, sest 50% inimestest ongi tumedanahalised. Mis vahet sel on, kuhu kultuuri inimene kuulub! Peaasi, et paaril on koos hea olla ja kultuuride segunemine ongi pigem silmaringi avardamine," leiab ta.

Värske abikaasa Jason peaks esimest korda Eestisse (üleüldse Euroopasse) jõudma suve lõpul. "Tahan talle näidata ja tutvustada Eestit. Viin ta kindlasti oma lemmikkohvikutesse ja vanalinna," naerab naine. Varem on ta Jasonile näidanud videopildilt laulupidu, kuid see on mehe segadusse ajanud. "Ta ei saanudki aru, kus üks koor algab ja millises kohas lõppeb," itsitab Sofia.

Lapse sünnitab Eestis

Lauljatari vanemad suhtuvad Sofia kaasasse ülima respektiga. "Nad pole küll kunagi kohtunud, kuid internetis on nad palju rääkinud ja üksteist tundma õppinud. Hea, et on olemas Skype, selle kaudu saab ka näost näkku suhelda. Minu meelest sobivad mu vanemad Jasoniga hästi."

Vaid paar päeva tagasi Eestisse saabunud Sofia tunnistab, et Maarjamaale tuli ta kindla eesmärgiga: "Tahan Eestis sünnitada!" Laps peaks ilmavalgust nägema oktoobri lõpul, kuid Sofia ei taha veel midagi kindlat öelda. "No kunagi ei tea, kuidas võib ju minna – see on ikkagi mu esimene laps," mõtiskleb ta.

Sofia ei tee numbrit, et lapse sugu on neil tänaseks teada – see on tütar. "Me oleme siin mõelnud väga huvitavate nimede peale ja üks nendest on Naima. Samas – kuna me oleme mõlemad muusikud ja koos Jasoniga džässiarranžeeringu klassis, siis tuli idee, et võikski lapsele nimeks panna Jazz. See oleks nagu saatuse märk või nii," selgitab Sofia.

Pärast lapse sündi kavatseb Sofia aastakese Eestis veeta ja siis Ühendriikidesse naasta. "Praegu oleme sunnitud selle hea üllatuse pärast aastakese puhkust võtma. Me mõlemad tahame kooli lõpetada ja oma paberi kätte saada. Seega ei ole me päris täpselt veel otsustanud, kas laps hakkab lasteaias ja koolis käima Ameerikas või siin Eestis," mõtiskleb naine. "Samas pole ka mõtet kiirustada – elame päev korraga."

"Jason oleks Eesti muusikale hea leid!"

Sofia arvab, et Jasonil oleks Eesti muusikale vägagi palju pakkuda. "Võib-olla tõesti jääme siia pikemaks, kui talle siin meeldib. Saame koos muusikat teha ja oma kogemusi jagada," leiab lauljatar, kelle sõnul on Jason õppinud džässtrompetit ja oskab mängida eri klahvpille. "Meil on üks esinemine juba Eestis täiesti kirjas," teatab Sofia, et üheskoos värske abikaasaga astutakse Eestis lavale Tabasalu džässifestivalil.

Varem võib aga Sofia beebikõhukest kohata Õllesummeril, kus ta astub üles kontserdil "Tribute to Whitney Houston". Sofia esineb ka Tallinna merepäevadel.