KAUAOODATUD: Veebruaris jättis The Rasmuse solist Lauri Ylönen ära oma Rock Cafés toimuma pidanud soolokontserdi, kuna bändi albumi salvestamine nõudis oma. Nüüd tuleb mees Tallinnasse koos bändiga. Foto: Hiroshi Manaka
Inimesed
30. mai 2012, 07:00

Soome rokkbänd The Rasmus tuleb Eestisse sügisel (2)

"Jaanuaris teatas Lauri management kontserdi ärajäämise põhjuseks ansambli The Rasmus uue albumi salvestuse, mis nõudis kohe Lauri tähelepanu. Juba sel hetkel teatas management, et varsti saab Laurit koos bändiga ärajäänud kohtades ikkagi näha," ütleb klubi Rock Café meediajuht Gunnar Viese, et veebruaris ära jäänud The Rasmuse solisti Lauri Yloneni soolokontserdi asemel tuleb mees nüüd Eestisse lausa terve bändiga.

"The Rasmuse Tallinna kontsert on bändi tuuri ametlik osa," kinnitab Viese, et seekord fännid pettuma ei pea ning Soome üks populaarseimad rokkbände jõuab kindlasti Maarjamaale. Soomlaste au ja uhkus annab Rock Cafés kontserdi 17. oktoobril.

Pärast neli aastat kestnud vaikust avaldas The Rasmus aprillis oma kaheksanda stuudioalbumi "The Rasmus". Bändiliikmed ootavad enda sõnul pikisilmi ja ärevalt taas kontsertide andmist, kuna nende eelmine album ilmus aastal 2008. Ta tunnistab, et kahe albumi nelja-aastane vahe on pikk aeg iga bändi jaoks, aga see oli vajalik selleks, et tulla lavadele võimsamalt kui kunagi varem.

"Pärast koostööd legendaarse Ameerika produtsendi Desmond Childiga soovisime taas oma tiivaulatust proovida – meil polnud koostööks isegi plaadifirmat. Möödunud suvel otsustasime, et kirjutame kaks kuud iga päev lugusid. Kui 10 lugu valmis said, helistasime heale sõbrale, produtsent Martin Hansenile ja sõitsime laevaga Rootsi neid salvestama," ütleb Ylönen.

See, milliseid nõudmisi bänd korraldajatele lavataguse ning õhtuse programmi sisustamiseks esitab, pole veel teada, kuid Viese ütleb, et kindlasti jäävad rokkarid ööseks Tallinna. "Neil on järgmisel päeval Soomes kontsert ja öösiti teadupärast laevad ei liigu."

The Rasmus on üle maailma müünud 3,5 miljonit albumit. Bändi vokalisti Lauri Ylöneni sõnul on suured müüginumbrid ja rahvusvaheline edu väga hea motivaator. Bänd on siiski väga tänulik iga hittloo eest, mida nad aastate jooksul on suutnud luua. Näiteks lugu "In The Shadows" on tänaseks müüdud üle miljoni koopia.