Inimesed
19. mai 2012, 09:02

Kalda ja Kukumägi esimest korda koos laval

Piret Kalda ütleb, et ta nõustus Arvo Kukumäe uues teatris ja lavastuses "Kaheksa varbaga kuningas" kaasa lööma vaid sel põhjusel, et tal polnud eelmisel hooajal mitte ühtegi proovi ja ka etendusi oli vähe.

"Tegelikult helistas Kuku mulle esimest korda juba poolteist aastat tagasi, kuigi siis ma ei võtnud seda juttu väga tõsiselt. Teist korda helistas ta eelmise aasta septembris. Ütlesin, et olgu, jäta mulle see näitemäng, eks ma loen läbi," meenutab Piret. "Lugesingi läbi ja mulle see Andrus Kivirähki näidend pööraselt meeldis. Nii oligi, et kuna teatris mul midagi mängida ei olnud, polnud mul ka midagi kaotada. Ütlesingi siis Kukule, kes ju kogu asja tegelikult organiseeris, et teeme ära. Siis juba tekkis hasart. Mul on igatahes väga hea meel, et see asi sai ära tehtud," ütleb Piret rahuldustundega.

Samas ei suuda ta ära imestada, miks Kukumägi just tema oma lavapartneriks valis. "Sest seda minu rolli – sanitari – võiks mängida vähemalt nelikümmend naisnäitlejat," usub Piret. "Aga oma setu kangusega ta ajas, et tahab just minuga seda tükki teha. Kuigi me polnud varem iialgi koos mänginud."