Ivo Uukkivi kehastab sarjas rahvusvaheliselt tuntud suhtekorraldajat Martin Kütti, kes saabub Eestisse dopingusegadust lahendama.Foto: ETV
Tele
4. mai 2012, 15:24

"Alpimaja" nõrkade vaatajanumbrite põhjused: Veerpalu, keeruline sündmustik ja ilus ilm (110)

Palju tähelepanu pälvinud põnevusseriaali "Alpimaja" vaatajanumbrid on jäänud üpris kesiseks. ERRist öeldakse, et põhjuseks on keeruline sündmustik ja paralleelid Veerpalu dopingujuhtumiga.

Rahvusringhäälingu juhatuse liige Hanno Tomberg ütles Õhtulehele, et "Alpimaja" vaatas esimesel nädalal 117 000 vaatajat, teisel 110 000 vaatajat ja kolmandal ehk eelmisel nädalal 80 000 vaatajat. "Need numbrid kajastavad esmaesitust ja mitte kordus- või järelvaatamise numbreid," täpsustas Tomberg. Sarja esmane eetriaeg on reedeti kell 20. Tombergi sõnul oli näiteks eelmisel reedel sarjale konkurentideks ilus kevadilm ja Eesti korvpallimeistrivõistluste poolfinaalmäng.

Tomberg selgitas, et "Alpimaja" on toodetud väga kõrge sisulise ja tehnilise kvaliteediga ning sari on saanud arvukalt positiivset vastukaja, ent samas pole kõik vaatajad seda sarja enda jaoks veel leidnud. "Põnev ja samas keeruline sündmustik teevad "Alpimaja" vaatamise alates sarja keskelt raskeks, mistõttu me ei oota vaatajate suurt lisandumist kaheks viimaseks osaks," märkis ta.

Võrdlused Veerpaluga

Üle ega ümber ei saa ka võrdlustest Veerpaluga. "Telepublikut võis kohutada ka paralleeli tõmbamine Andrus Veerpalu dopingujuhtumiga eelmisel aastal. Kõik, kes sarja on vaadanud, saavad aru, et sellise seose tõmbamine on meelevaldne. Tegemist on väljamõeldud tegelaste ja sündmustikuga, kuigi sündmuste keskmes on sportlased," toonitas Tomberg.

Tema sõnutsi on taolisi projekte oodata ka edaspidi. "ERR vaatab ka edaspidi väga tähelepanelikult neid lavastuslike sarjade ideesid, mis on uudsed ja kõnetavad ühiskonda. Püüame nende sarjadega rahuldada nõudlikuma televaataja maitset ja samal ajal toetada neid produktsioonifirmasid, kes ei tooda ainult seltskonnasarju."

Maksis 100 000 eurot

Viieosalise "Alpimaja" produtsendid on Ivo Uukkivi (mängib ka peaosa) ja Ken Saan. Indrek Hargla kirjutatud stsenaariumi lavastas Gerda Gordemets. Sarja eelarve oli 100 000 eurot. Neljas osa jõuab eetrisse täna õhtul kell 20.

#g_2221#