KIRGLIK KORVPALLIFÄNN: Jack Nicholson on käinud Los Angeles Lakersi mänge vaatamas 1970ndatest aastatest saadik. Foto: afp/scanpix
Inimesed
4. mai 2012, 07:00

"Päikeseprillidega olen Nicholson. Ilma – lihtsalt üks paks vanamees." (3)

Hollywoodi legend Jack Nicholson tähistas 75. sünnipäeva oma ammuse lemmiku Los Angeles Lakersi mängu vaadates, päikeseprillid ees nagu ikka. Kas omaaegne seelikukütt, kes enda sõnul on maganud üle 2000 naisega, on lootusetult maha rahunenud?

Lakersi mängudel on ta olnud alaline kaasaelaja 1970ndatest aastatest peale. Samast ajast saadik elab ta Mulholland Drive’i majas. Toona olid tema naabriteks lähedased sõbrad Marlon Brando ja Warren Beatty ning tänavat kutsuti kolme eluvenna järgi Bad Boy Drive’iks. Brandot pole juba mitu aastat elavate kirjas, Beattyle, kelle voodivallutuste kontol on tema enda kinnitusel umbes 12 775 naist, pani viimaks päitsed pähe võluv näitlejanna Annette Bening. Kuid Jacki pole suutnud ükski eevatütar püsivalt kodustada.

Kõige edukam oli selles valdkonnas "Addamsite perekonna" täht Anjelica Huston. Režissöör John Hustoni näitlejannast tütar oli Nicholsoni kõrval 1973.–1989. aastani.

Jack on väitnud, et kauase armuloo lõpp murdis tema südame. Ehk on see tundeline liialdus? Anjelica ja Jacki teed olid lahku läinud ometi siis, kui selgus, et Anjelicast tosin aastat noorem näitlejatar Rebecca Broussard ootab Nicholsonilt last.

Viis last neljalt naiselt

Rebecca sünnitas Jackile veel teisegi lapse. Nende tütar Lorraine on nüüdseks 21, poeg Raymond 19. Filmikuulsusel on kokku neljalt naiselt viis last. Ning üksnes ühe naisega on ta abielus olnud.

Jacki esimene ja viimane seaduslik kaasa Sandra Knight tõi 1963. aastal ilmale tütre, kes ristiti Jenniferiks ning kes on tegelnud nii näite- kui ka moekunstiga. Viis aastat hiljem abielu lahutati. 1970 kinkis näitlejanna Susan Anspach, kellega Nicholson mängis filmis "Viis lihtsat pala", mehele poja, kellele pandi nimeks Caleb Goddard. Filmistaaril on ka tütar Honey Taani supermodelli Winnie Hollmaniga.

Enda sõnul on Nicholson maganud igas vanuses naistega. "Nende emadega... mõnel oli ema kaasas," meenutas ta kaheksa aasta taguses intervjuus oma möllumehepäevi. Ehkki loodus pole filmikuulsust apollonliku iluga õnnistanud, on tal vanuigigi kaunitaride seas lööki olnud. Veel 1990ndate lõpus lõi Jack seltskonnaajakirjanduse kihisema, lüües "Twin Peaksi" tähelt Kyle MacLachlanilt üle kaunitar Lara Flynn Boyle’i. Paar kurameeris kaks aastat.

2008. aastal, 71aastasena, praalis Nicholson, et vajab Viagrat üksnes siis, kui tal on sängis enam kui üks kaaslanna. Kuid mulluses intervjuus Daily Mailile nentis näitleja: "Olen ikka veel loomult metsik. Aga mind on tabanud biogravitatsioon. Ma ei saa enam avalikult naistele külge lüüa. Mina seda ei otsustanud – lihtsalt mu vanuses ei tundu see enam paslik."