Inimesed
4. mai 2012, 07:00

Ines Aru: Silvia tuli noorte fantaasiatega väga vapralt kaasa

Üks viimaseid näitlejaid, kes sai võimaluse Silvia Laidlaga kahekesi laval olla, oli Ines Aru. Mõni aeg tagasi mängisid nad VAT Teatris Urmas Vadi etenduses "Kohtumine Trompetis".

"Silviaga oli hea näidelda. Tema sundimatu, vaba olek tekitas sama ka partneris. Paljudele jäi Silvia meelde oma naeruga. See naer kaikus Eesti teatrilavadel aastakümneid. Kohe sellest ajast peale, kui ta teatrikooli lõpetas ja publikule mängima hakkas. Silvia iseloomustamiseks piisab kahest: tõeline hea vana kooli daam ja põhimõttekindlus.

Paljudest teistest naisnäitlejatest erines Silvia sellegi poolest, et temaga ei tekkinud konflikte. Vähemalt selliseid, mis tööd oleks takistanud. Ütlemisi oli, seda küll. Aga kellel neid ei tekiks, kui selgroog vähegi paigas.

Meie viimane ühine tükk on mulle eriti meelde jäänud. Urmas Vadi on ju pisut nagu ulmeline kirjanik. Minule sellised kirjanikud istuvad väga. Aga seda, et Silvia sellises vanuses tuli temaga sama vapralt, innuga kaasa, oli isegi pisut raske uskuda. Tavaliselt tekib sellises eas juba noorte fantaasiarikkuse ees väike tõrge. Silvial põles aga välisest ülimast soliidsusest hoolimata sisemine sinine tuluke lõpuni."