NAGU AMEERIKAS: Soome ansambli Poets Of The Fall edulugu meenutab Ameerika legendi «ajalehepoisist miljonäriks».
Saund
28. aprill 2012, 09:01

Poets Of The Fall korraldab tuuri lõpupeo Tallinnas

"Poets Of The Falli mänedžer ütles mulle: "Kuna Tallinna šõu on meie minituuri viimane, siis tahab bänd arvatavasti Tallinnas maha pidada suurema peo." Nad palusid soovitada mõne koha, kus saaks kontserdi järelpidu pidada, ja viise, kuidas öösel Tallinnas tuuri lõppu tähistada," räägib Anton Pankratov, kes korraldab järgmise reede kontserti Rock Cafés, kus lavale astub Soome rokkmuusika uhkus Poets Of The Fall.

Ansamblil on ette näidata lausa ameerikalik edulugu. MTV Musicu ja Emma auhindadega pärjatud bändi laulja Marko, kitarrist Olli ja klahvpillimängija Captain alustasid oma muusikalist seiklust juba 2003. aastal. Marko müüs maha kõik, mis tal müüa oli, et pühenduda koos sõpradega muusikale. Ta kolis vanemate keldrisse, kui ei jaksanud enam isiklikku elamispinda pidada. Viimaks ehitasid sõbrad väikese stuudio Olli elutuppa ja seadsid kontori sisse kitarristi vanas katkises autos. Hiljem ühinesid seltskonnaga kitarrist Jaska, basskitarrist Jani ja trummar Jari.

Bändi esimeseks singliks oli "Late Goodbye", mis kirjutati menuka arvutimängu "Max Payne 2" jaoks. Mängu kaudu miljonite inimesteni jõudnud laulust sai Soomes edetabelite vallutaja. Bänd pälvis ka rahvusvahelist tähelepanu ning juba järgmisel aastal G.A.N.G. Awardsi esimese auhinna.

Nende debüütalbum "Signs of Life" tõusis 2005. aasta jaanuaris Soome albumite edetabelis otsejoones esikohale, püsides seal üle aasta. 2006. aasta aprillis ilmunud album "Carnival of Rust" jõudis samuti esimese nädalaga tabeli esikohale, samal ajal kui nende debüütalbum püsis ikka veel ametlikus neljakümne edetabelis. Nüüdseks on mõlemad albumid jõudnud Soomes plaatinaplaadi läbimüügitasemele.

Kolmas album, 2008. aasta märtsis ilmunud "Revolution Roulette," jõudis edetabelis esikohale (ning ületas kuldplaadi limiidi) juba paari nädalaga. Neljas album "Twilight Theater," mis ilmus 2010. aasta märtsis, jõudis kuldplaadi staatuseni üheainsa nädalaga, ning tegi Soome muusikaedetabelites ajalugu neljanda järjestikku esikohale jõudnud albumina samalt esitajalt.

Tallinnas tutvustab Poets Of The Fall 4. mai kontserdil oma märtsis ilmunud uut kauamängivat "Temple of Tought". Soome rokkareid soojendavad Eesti oma punt The Nymph ja Lätist pärit Invasion.