VAJUS KOOMASSE: Peensoole- ja maksavähiga võidelnud The Bee Geesi laulja Robin Gibb on kopsupõletiku tõttu koomas.
Inimesed
17. aprill 2012, 07:03

The Bee Geesi laulja Robin: "Vähk on lõiv kuulsuse eest." (9)

1970ndate aastate vendadetrio The Bee Gees laulja Robin Gibb vaagub haiglas hinge. Soole- ja maksavähki põdev muusik varises kopsupõletiku tagajärjel koomasse ja lähedased kardavad, et tema surm on mõne päeva küsimus. Mis veelgi hirmsam: tervisehädad on liiga varakult hauda viinud ka Gibbi kaks venda.

62aastane Robin Gibb tunnistas mullu novembris, et tal on mitu kuud tagasi diagnoositud maksavähk. Tagatipuks haigestus ta kopsupõletikku. Kuid pärast kurnavat keemiaravi kinnitas laulja poolehoidjatele, et tunneb end fantastiliselt. "Olen nüüd teel paranemise poole ning teie palved ja head soovid mõjuvad mulle suurepärase toonikumina. Usun, et tänu teile saan ma terveks."

Vennad viina küüsis

Jaanuarikuises Mail on Sunday intervjuus rääkis Robin, et oli üle poolteise aasta kannatanud peensoolepõletiku all. Arstid tegid operatsiooni, mille käigus avastati peensoolevähk. See aga kandus edasi maksa. Surmahaigusega võideldes ei unustanud Gibb kaaskannatajaid ja jätkas heategevustööd. "Ta on väga tugeva tahtejõuga – kui keegi sellest haigusest jagu saab, siis on see Robin," väljendas poplegendi sõber Daily Mirrorile veendumust.

Märtsikuises The Suni intervjuus jättis Robin Gibb aga rõhutud mulje. 2003. aastal oli väändunud soolestiku lõikusel surnud tema kaksikvend Maurice. 1988. aastal olid nad kaotanud noorema venna Andy. "Vahel mõtlen, kas mitte kõik tragöödiad, mida mu pere on pidanud kannatama, Andy ja Maurice’i varajane surm ja kõik, mis minuga hiljuti on juhtunud, pole mitte mingi karmahind, mida me kogu kuulsuse ja rikkuse eest maksame," arutles ta.

Robin, Maurice ja Barry Gibb olid saanud The Bee Geesina nautida kuulsust juba 1960ndate lõpus. Kuid John Travolta tantsufilm "Laupäevaõhtune palavik" (1977) tegi neist ülemaailmsed superstaarid. Kui noorte poistena oli nende kolmehäälse vokaali trump olnud Robini selge vibraato, siis diskoperioodil sai The Bee Geesi trumbiks Barry falsett.

Ent kuulsus ajas vennad pahuksisse ja alkoholi küüsi. Gibbide vend Andy oli teinud küll edukat soolokarjääri, kuid ta ei suutnud loobuda uimastitest ja alkoholist ning suri vaid 30aastaselt südamerabandusse.

Soolehädad ka kaksikvennal

Ehkki ka Robin ja Barry võtsid napsi ja tõmbasid kanepit, sai alkohoolik Maurice’ist. Temas tekitas tuska veendumus, et tema kui peamine laululooja väärib Barryst ja Robinist suuremat tähelepanu, ehkki lauljana oli ta olnud taustajõud. Viinaviga tunnistas Maurice alles 1990ndate aastate keskel, liitudes Anonüümsete Alkohoolikutega.

Kui Maurice 2003. aastal sooleprobleemide tõttu haiglasse sattus, tunnistasid vennad, et mees oli ise oma tervist hävitanud. Kuid lahkamisel selgus, et Maurice’il oli pärilik häda, mis põhjustas peensoole väändumist ja ummistumist. Mõned aastad hiljem algasid soolevaevused tema kaksikvennal Robinil, kes on ammu olnud taimetoitlane ja karsklane.

Kuigi Gibbi perekond teatas hiljuti, et vähk on tagasi tõrjutud, räägivad värsked uudised paraku muust. Eelmisel nädalal oli muusik pidanud koos poeg Robin-Johniga esitlema oma esimest klassikalist teost "Titanicu reekviem", kuid kopsupõletiku tõttu ta kontserdile ei jõudnud. Nüüd teatab Gibbi koduleht, et ta lamab koomas. "Loodame ja palvetame, et Robin välja veab."