VALGUSMÄNG: Kanada hurmur Michael Bublé toob Tallinna kaasa efektse kujundusega kontserdilava. Foto: Promo
Inimesed
17. aprill 2012, 07:03

Michael Bublé lava ehivad poolteisetonnised valgussambad (4)

Kui muidu on Kanada südametemurdja Michael Bublé tagasihoidlik mees, siis tema lavašõu kohta seda öelda ei saa. Varem Pink Floydi, Rolling Stonesi, Tina Turneri ja U2-ga koostööd teinud lavakunstniku Mark Fisheri kujundatud laval kõrguvad kümnemeetrised valgussambad, millest igaüks kaalub 1400 kilo ja mahutab 1400 meetrit värvimuutvaid valgustorusid.

Silindrikujuliste tornide vahel kõlgub viis hiidekraani, millelt näeb nii suurendust laval toimuvast kui ka videomaterjali linnadest, mida popdžässitäht oma 2010. aastal alanud maailmaturnee "Crazy Love Tour" vältel külastanud on. Põhilava on 23 meetrit pikk ja kümme meetrit lai, vahepeal rullub sellest välja ka väiksem lisalava. "See šõu on grandioosne, filmilik ja samal ajal pakub väga intiimset kogemust," arvab Michael Bublé, kes soovis neljandal maailmatuuril eemalduda senisest Las Vegase kabaree stiilist.

"Kujutlusvõimel ei ole piire. Kõik on võimalik, kuni artist suudab seda endale lubada ning see mahub veoauto peale ära," on 35aastase kogemusega tipplavakunstnik Mark Fisher veendunud. Oma alal teenäitajaks saanud mees on loonud lavakujundusi näiteks Pink Floydile, U2-le, Rolling Stonesile, Tina Turnerile, George Michaelile, Robbie Williamsile, Take Thatile, Muse’ile, Genesisele, Jean-Michel Jarrele ja Peter Gabrielile.

Laupäeva õhtul Saku Suurhallis esinev Bublé on kontserti korraldava BDG Musicu avalike suhete juhi Ilja Judeikini sõnul väga tagasihoidlik inimene. "Oleme selle üle tohutu õnnelikud, et Bublé on rahulik ja ei ole eriti suurte nõudmistega – peamine, et toit ja kontsert oleksid head. Ega ta burgerit süüa ei taha, kuid samas ei ole pikka nimekirja sellest, mida tohib ja ei tohi pakkuda, nagu teised staarid meile saadavad," võrdleb Judeikin.

Karmid ettekirjutused on kolme Grammyga pärjatud artistil vaid seoses toiduhügieeniga. Köögitoimkonna liikmed olgu terved, neil on keelatud kanda ehteid ja nende küüned peavad olema lühikesed, puhtad ning lakkimata. Personali riided olgu aga musta või valget värvi ja kõigil köögitöötajatel peab kindlasti ees olema põll.

Bublé saabub samal päeval eelmisest kontserdipaigast Helsingist. Pole veel teada, kas ta Tallinna ööbima jääb, kuigi aega tal selleks oleks – järgmine esinemine on 23. aprillil Poolas Gdanskis.