KOOS EMAGA LAVAL: «Ema oli enne Whitney mälestuskontserdi pakkumist juba lavast loobunud, aga kuna minu soov esineda oli suur, siis võttis ta minu pärast pakkumise vastu,» räägib Ketter. Foto: TEET MALSROOS
Inimesed
16. aprill 2012, 07:03

Kare Kauksi tütar: "Ema tunneb, nagu laulaks ta minus edasi." (12)

Whitney Houstoni mälestuskontserdi üks kõrghetki oli, kui Kare Kauks esitas koos tütar Ketteriga loo "I Know Him So Well", mida Whitney Houston on esitanud samuti koos oma ema Cissyga.

Et Kare Kauksil on laulev tütar, tuli paljudele üllatusena. Tegelikult on Kauksi mõlemad tütred, Keir ja Ketter, Mahavoki solistidena kirjas. Vanalinna Hariduskolleegiumi lõpetav Ketter Orav on kooli üritustel sage esineja, kuid nii suurel laval esines Ketter esimest korda. Ketteri sõnul pakkus seda lugu neile emaga esitamiseks kontserdi korraldaja Peep Veedla.

Koos emaga on Ketter ka varem esinenud, kuid siis vaid taustalaulja rollis. "Ema oli enne Whitney mälestuskontserdi pakkumist juba lavast loobunud, aga kuna minu soov esineda oli suur, siis võttis ta minu pärast pakkumise vastu," selgitab Ketter. Ühine esinemine koos emaga oli Ketteri siiani meeldivaim lavakogemus: "Sain tema juuresolekust palju tuge ja kindlust juurde, ootan juba järgmisi esinemisi."

Emaga end võrrelda ei taha

1980ndate ühte menukamat naislauljat Kare Kauksi võis viimati laval pikemalt näha paar aastat tagasi Mahavoki liidri Heini Vaikmaa 50. juubeliga seoses. "Ema on mulle öelnud, et tunneb, nagu laulaks ta minus edasi ja seetõttu leidis ta endas jõudu lauljakarjäärist loobumiseks. Pärast Whitney kontserte annab ta ilmselt sümboolse teatepulga mulle edasi," arvab Ketter. Neiu tunnistab, et tal on suur soov lauljaks saada, kuid hetkel pühendub ta eelkõige gümnaasiumi edukale lõpetamisele.

Jäänud on veel ka kaks Whitney mälestuskontserti. "Enne suve ma rohekm suuremate esinemisprojektidega ei tegele," lubab Ketter.

Kare Kauks on tütrele aegade jooksul soovitanud rohkelt muid ameteid. Ta on ise ühes kunagises intervjuus kahetsenud, et lisaks laulmisele midagi muud ei õppinud. "Ema on näinud selle karjääri häid ja halbu külgi," mõistab Ketter. "Kuna ta on iga aastaga näinud minus laulmise soovi kasvamas, siis on ta hakanud seda ka rohkem toetama."

Enda ja ema häält Ketter võrrelda ei taha. "Meie häälematerjal ja tehnika on väga erinevad," põikleb ta. "Lauljaid ei ole mõtet võrrelda, see on inimese hingeväljendus ja toimib igal inimesel erinevalt.

Sama võimsast "Mägede häälest", nagu emal, jääksin ma ilmselt kaugele, aga oma versiooniga saaksin isegi hakkama."