Telemajas plaanitud juubelipidu jäi Mati Talvikul eile ära. «Küll see kunagi ikka tuleb,» on telelegend optimistlik. Foto: Marianne Loorents
Inimesed
12. aprill 2012, 07:06

Mati Talvik: "Peamine on, et ma paranen, mõistus on korras, pilk on selge." (31)

"Õnneks saan sünnipäeva siiski kodus vastu võtta. Sain täna hommikul (eile – toim) haiglast välja," ütleb telelegend ja eile 70. sünnipäeva tähistanud Mati Talvik, kes selle asemel, et telemajas sünnipäevaõnnitlusi vastu võtta, peab pärast nädalast haiglavoodis olemist, kuhu ta maoverejooksuga sattus, hoopis kodus haigusest taastuma.

"Oli jah nii, et 3. aprillil hakkas mul korraga väga halb ning nii mind haiglasse transporditi," ütleb Talvik, kes enda sõnul pole elus varem nii palju tööd rabanud kui viimasel kümnel aastal. Millest ootamatu terviserike võis tekkida, ühest vastust ei olegi, aga õnneks said arstid asjale õigel ajal ja kiiresti jaole.

"Tahaks nüüd tõesti teha väikse pausi. Olen vist ikka tööga üle pingutanud. Paar kuud puhkust tuleks kindlasti kasuks. Peamine on see, et ma paranen, mõistus on korras, pilk on selge. Väike kurnatuse tunne on, aga eks see haiglavoodis lamamisega ole normaalne nähtus. Nii et minu puhul pole siin midagi sensatsioonilist, võrreldes teiste meestega, mis nendega on juhtunud."

Jah, kahjuks telemaja pidu jäi eile ära, aga küll see kunagi tuleb, on sünnipäevalaps siiski optimistlik. "Aga lapsed tulevad õhtul koju ikka õnnitlema, ja kogu moos," tunnistab legendaarne Mati Talvik, kes on televisioonis tööl alates 1968. aastast ning kes oma töö eest on pälvinud Valdo Pandi ajakirjanduspreemia (1985), Valgetähe IV klassi teenetemärgi (2006) ja Eesti Ringhäälingute Liidu kuldmikrofoni auhinna (2008).