Foto: dailymail.co.uk
Inimesed
7. aprill 2012, 09:00

Ideaalsel naisel on Natalie nina ja Scarletti suu (1)

Saage tuttavaks – see on ideaalne naine, keda tegelikult pole olemas. Sedapuhku on tegu kombinatsiooniga tuntud kaunitaride näojuppidest, mida maailma juhtivatelt ilukirurgidelt kõige sagedamini nõutakse.

Ideaalse kaunitari klopsis arvuti abil kokku Austraalia naisteajakiri Marie Claire, olles viimase 12 kuu jooksul pärinud mainekatelt plastikakirurgidelt, milliste nõudmistega naised nende poole pöörduvad. Ideaalsed põsesarnad paistavad olevat telesarja "Mad Men" näitlejannal January Jonesil, ideaalsed silmad aga Anne Hathawayl ("Saatan kannab Pradat"), vahendab Daily Mail. Ihaldusväärseima nina omanik on "Musta luigega" Oscari võitnud Natalie Portman. Natalie pisike voolujooneline nina saab paarilisteks Scarlett Johanssoni täidlased ja meelad huuled. Lõuajoon on pärit Halle Berrylt, juuksepahmakas aga USA kantritähelt Taylor Swiftilt. Ideaalse jume, lauba, kulmude ega hammaste omanikku küsitluses ei päritud.

Nagu näha, on kõik näojooned pärit USA superstaaridelt – see on tõend nende mõjust moele ja trendidele. Vanim naine, kellesarnaseks sooeõed end muuta tahavad, on 45aastane Halle Berry, noorim aga 22aastane Swift. Austraallannad kulutavad oma näo ja keha muutmisele aastas 850 miljonit dollarit, kuid vähemalt 2009. aastal maksid ameeriklannad kosmeetiliste protseduuride eest vapustava summa – 10 miljardit dollarit.