Erika SalumäeFoto: Erakogu
Inimesed
4. aprill 2012, 21:04

Hispaanias elu nautiv Erika Salumäe: ma olen rahul, õnnelik ja igavesti noor (100)

"Ma ei saa nuriseda, ma saan treenida, tunnen elust rõõmu, eks päike aitab ka kaasa..." tunnistab Hispaanias elav Erika Salumäe ETV "Pealtnägijale" antud intervjuus. Aastaid avalikkuse eest eemal olnud kahekordne olümpiavõitja ajab päikeselises väikelinnas Denias turismiäri.

Mereäärseid apartemente ja minivillasid rentiv Salumäe on n-ö ühes paadis endise teleajakirjanikust sõbranna Ene Veiksaarega, kes on tema äripartneriks. Veiksaare sõnul sujub nende koostöö pärast Salumäe elulooraamatut jätkuvalt hästi. "Mõtlesime, et miks mitte siis edaspidi võtta midagi päris teises liinis ka koos ette," märgib Veiksaar. Üheskoos käidi nii äri- kui raamatupidamiskursustel. Äritegemine sujub positiivse ellusuhtumisega tegusatel naistel üha enam. Nad rendivad kohalikelt kinnivarahaidelt teatud objekte ning üürivad omakorda edasi turistidele ja sportlastele välja.

Endine riigikogu liige on ütlemata õnnelik ning ei taha oma poliitikukarjääri kodumaal meenutadagi. Ta peab toda etappi läbituks ega kavatse iial sellele teele naasta. Eraelust Salumäe siiski avalikkuse ees vaikib. Elu Vahemere kaldal koos tütre Sirliga pole tema arvates teiste asi. Ta nendib, et ärakolimine Eestist oli pärast südame- ja seljaoperatsiooni kindel valik. Üheks tulevikulaaniks on üllitada raamat Hispaanias veedetud eluajast.

"Ma võin öelda, et olen kõikide oma valikutega rahul, isegi kui ma olen eksinud," ütleb Salumäe oma 50. juubeli eel. "Ma olen rahul, ma olen õnnelik ja igavesti noor," lisab ta.