Nõia-IntsFoto: Arno Saar
Inimesed
28. märts 2012, 15:33

Prokurör taotles Nõia-Intsule ligi 11 aasta pikkust vangistust

Täna toimus Nõia-Intsu ehk Indrek Leiburi kohtuasjas kohtuvaidlus. 

Põhja ringkonnaprokuratuur pressinõunik Arno Põder ütles, et prokurör küsis väljapressimises süüdistatavale Indrek Leiburile kohtus karistuseks 8 aastat ja 6 kuud vangistust, millele lisanduks süüdimõistmisel varasemast kandmata karistus 2 aastat ja 6 kuud.

"Väljapressimise eest võib kohus karistada 4-12-aastase vangistusega, nii et prokuröri küsitud karistus on keskmise lähedal. Karistuse taotlemisel arvestas prokurör ka seda, et Leiburit on varem kriminaalkorras karistatud seitse korda ja uue kuriteo pani ta süüdistuse järgi toime katseajal," lisas ta.

Viimati karistas kohus Leiburit üliraske kehavigastuse tahtliku tekitamise eest 2003. aastal ja kinnipidamiskohas toime pandud narkokuriteo eest 2004. aastal ning ta vabanes vanglast enne tähtaega 2008. aasta lõpus.

Kohtuvaidlus jätkub 5. aprillil, kui Leibur saab öelda oma viimase sõna. 

Nõia-Intsu süüdistatakse ühe noormehe autosse meelitamises, väljapressimises osalemises, noormehe löömise juures viibimises ja tema asjade võtmises, et need kaasosalisele üle anda.

Täna vahetult enne kohtusse minekut väitis Ints Elu24-le, et tema oli hoopis vahendaja ja heategija, viies kaks inimest kokku. Samuti lubas ta vajadusel, kas või riigikohtuni välja minna.

"Hommikusöök staariga" - Nõia-Ints