PÖÖRANE PIDU: Publiku panid kaasa elama Kuubalt pärit džässlaulja Liset Alea ja esikalbumist alates projektiga seotud prantsuse indipopilaulja Melanie Pain. Foto: Arno Saar
Inimesed
26. märts 2012, 06:57
Vaata galeriid kontserdist!

Nouvelle Vague: Eestis oli vastuvõtt palju soojem kui Venemaal

Prantsuse džässpunti hämmastas Tallinnas enim see, kuidas siinne publik ühel hetkel saalis kohtadelt püsti kargas ja tantsima hakkas.

"Neil on seljataga pikk ja raske tuur. Siia saabusid nad otse Venemaalt, kus miskipärast oli vastuvõtt olnud reserveeritum. Mulle tundus see lausa veider, sest just slaavlased pidutsevad tavaliselt maksimaalselt," ütleb kontserdikorraldaja Reno Hekkonens, kes Nouvelle Vague liikmetega nende siinoleku ajal suhtles ja ringi liikus.

Kui enne reedest täissaalile antud kontserti räägiti, et ilmselt osaleb briti uue laine ja punklugude kavereid esitav maailmakuulus džässgrupp täies koosseisus pärast samal õhtul ka ürituse korraldaja Tarmo Tuvikese kodusel sünnipäevapeol Kalamajas, siis selleks Nouvelle Vague liikmetel kahjuks energiat enam ei jätkunud. "Lauljad Melanie Pain ja Liset Alea olid nii väsinud, et läksid Nokiast otsejoones hotelli magama. Neil läks varakult lennuk. Trummar ja kitarrist vist siiski käisid pärast kontserti natukene linna peal ringi vaatamas," kõneleb Hekkonens. Tallinnast Pariisi lennanud bänd sai seal puhata vaid paar päeva, sel nädalal jätkub Nouvelle Vague tuur Lõuna-Aafrika Vabariigis.

Neljapäeval pärast saabumist oli Nouvelle Vague rajaja Marc Collin käinud ka vanalinna elavmuusikalokaalis Clazz. Ülejäänud koosseis valis väljaskäimise asemel kosutava ööune, sest reede varahommikul esinesid nad ETV hommikusaates "Terevisioon". Telemaja ja saade olid prantslastele vägagi muljet avaldanud. "Nad rääkisid hiljem, et külaskäik telemajja ja saate formaat meenutasid neile heas mõttes 1970ndate aastate Prantsuse televisiooni. Eriti maja oli nende jaoks väga retrolik," lisab Hekkonens.

Autoaknast Tallinna vaadates kommenteerisid bändi liikmed, et Eesti näib neile päris jõuka riigina. "Selle mulje tekitasid põgus pilguheit uusehitiste arhitektuurile, linnapildis liikuvad korralikud ja suhteliselt kallid autod ning fakt, et kerjuseid silm peaaegu ei märganud. Loomulikult oli see vaid hetkemulje ning pidin neile Eesti kohta üht-teist täiendavalt selgitama," märgib võõrustaja.

Küll aga oli Kuuba päritolu džässlaulja, tõmmu Liset, siiralt liigutatud Eesti publiku vastuvõtust kontserdisaalis ja kimbukesest märtsikellukestest, mille keegi talle oma aiast oli korjanud. "Eesti jasmiinid, päriselt!?" ei suutnud ta uskuda.