Karmen Puis.Foto: Sille Annuk/Postimees
Inimesed
25. märts 2012, 21:49

Aasta vanemuislasteks valiti Karmen Puis ja Katrin Nuume

Vanemuise kolleegipreemiate peol pärjati täna aasta vanemuislasteks ooperisolist Karmen Puis ja kontsertmeister Katrin Nuume.

Lisaks kolleegide tunnustusele ja aasta vanemuislase tiitlit kinnitavale aukirjale said mõlemad laureaadid graveeringuga hinnalise käekella ja puhkusereisi Muhumaale Pädaste mõisa.

Lisaks kahele peaauhinnale anti välja 22 eriauhinda, mille laureaadid selgusid osakonnasiseste hääletuste tulemusena. Erilise tunnustuse osaliseks ning hõbedast rinnamärgi omanikeks said need inimesed, kes on Vanemuises töötanud üle 25 aasta. Kokku on selliseid pika staažiga töötajaid Vanemuises kuuskümmend seitse.

Anti välja ka kolm kullast rinnamärki, vanemuislastele, kelle staaž ületab 50 aastat. Kullast märgid said endine Vanemuise esitantsija ja praegune repetiitor Elena Poznjak-Kõlar, näitlejanna Herta Elviste ning inspitsient Illar Rätsep.

Tänasel üritusel andis Tartu abilinnapea Tiia Teppan andis üle ka Ida Urbeli nimelise stipendiumi Vanemuise balletiartistile Janek Savolainenile. Ida Urbeli nimelist stipendiumi annavad välja sihtasutus Tartu Kultuurkapital ja Tartu linn, et tähistada esimese iseseisva tantsuetenduse lavaletoomist teatris Vanemuine. Stipendium koosneb aukirjast ja rahalisest preemiast. Varem on Ida Urbeli nimelise stipendiumi pälvinud Tiina Pikas, Ülo Vilimaa, Hayley Blackburn ja Rufina Noor.

Aasta vanemuislast valiti üheksandat aastat, valimine toimus kahes kategoorias: üks laureaat valiti lavajõudude seast, teine nende hulgast, kes oma igapäevatöös lavale ei astu. Iga Vanemuise töötaja sai oma arvamust avaldada salajasel hääletusel.