Foto: SXC
Maailm
20. märts 2012, 11:29

Pangaröövel pisteti 20 aastat hiljem trellide taha (1)

Saksamaa kohus mõistis süüdi mehe, kes 20 aastat tagasi osales ühes riigi jõhkraimas pangaröövis.

Praegu 61aastane mees tunnistas oma osaluse 1992. aastal toime pandud pangaröövis üles. Prokurör Anette Bargenda kirjeldas röövi kui üht jõhkraimat Saksamaa ajaloos. Kamp maskis mehi ründas Berliini lähisel olevasse panka raha transportinud autot, tulistades turvamehele kuuli kaela ja pähe. Mees suri teel haiglasse. Röövlid said toona saagiks 3,5 miljonit marka (1,8 miljonit eurot). Meeste isikuid ei suudetud aastaid tuvastada, kirjutab The Local.

Isegi praegu ei ole leitud paljudele küsimustele vastust, kuigi üks meestest on süü üles tunnistanud. Prokuröride sõnul ei ole neil tänaseni teada, mitu meest tegelikult röövis osales või kes neid rahaauto marsruudist teavitas.

Uurijad ei suutnud ka tõestada, et 61aastane mees 20 aastat tagasi turvamehe tappis. Samuti ei leidnud tõestust see, kas turvamehe tapmine oli ette kavatsetud. Siiski leiti 61aastase DNAd kuriteopaigalt.

61aastane mees tunnistas osaluse üles pärast seda, kui oli Franfurti kohtuga sõlminud kokkuleppe, millega tagati, et tema karistus ei ületa 15 aastat. Kuna mees kandis juba 2003. aastal toime pandud röövi eest 13 aastat, lisati sellele veel kaks.

Kokkuleppe alusel ei andnud mees aga kedagi teist üles, jättes saladuseks ka varastatud raha asukoha. Arvatakse, et suurem osa summast viidi edasi Austriasse.