Rock Cafés laupäeva hilisõhtul täismajale antud kontserdil astusid külalisesinejatena lavale ka heliteose poolte lugude ehk viie laulu sõnade autor Aapo Ilves. Foto: Arno Saar
Inimesed
19. märts 2012, 07:00
Vaata galeriid kontserdist!

Hardi Volmer: Singer Vinger tõestas endale, et on endiselt vormis

"Eks ole see, kõike muud kõrvale jättes, ju üks tõestusmaterjal ennekõike iseendile, et ollakse loomejõus. Me tõestame, et kui vaja peaks olema, võime luua lugusid ja laule, mis ei jää alla endisaegsele vägevusele," räägib ansambli Singer Vinger solist Hardi Volmer, kes nädalavahetusel esitles bändiga uut kauamängivat "Suu laulab, süda läigib".

Algselt oli uue albumi ilmumine plaanitud bändi 25. sünnipäevaks möödunud aastal, kuid kiire elutempo tõttu jäi see toona ilmumata.

"Põhiliselt tegi ja viimistles ja istus keldris ikkagi sõõriku põhiautor Roald Jürlau. Meie teised käisime n-ö külakorda sisse laulmas-mängimas. Minul kattus see aeg suures osas filmi võtteperioodiga. Taas vale ajastus mu jaoks," räägib Volmer uue plaadi sünnist. Ja lisab, et kokkuvõttes tuli tema meelest uus plaat robustselt maalähedane. "Eks see ole igasugu kunsttükiga nõndamoodi, et seda, mis lisaks endale veel teistele ka meeldiks, on ikka raskem teha. Näiteks on meil sääl üks Ülo Kriguli lugu – "Pegasus", väga vinge lugu, aga laval me seda ette kandma ei hakka – liiga keerukas ja ennekõike mulle kui kollektiivi nõrgimale lülile. Neetult kahju," mõtiskleb ta.

"Uute lauludega lavalolekust niipalju, et tegime enne esitluskontserti mitu proovi ja minul tekkis dilemmalaadne kimbatus – et kas õpin uusi lugusid korralikult laulma, aga olen kontserdil hääletu või laulan kontserdil heleda häälega, aga valesti. Mul on raskusi nende va sissetulekutega. Lõpuks saime ikka päris kenasti hakkama," naerab Volmer.

Öised kontserdid tööinimesele needuseks

Singer Vinger on laval rohkem olnud kui veerandsada aastat, mis on vanameister Hardi Volmerile muusikategemise juures kõige keerulisem?

"Sedasorti muusika puhul, nagu igasuguse etenduskunsti, on näiteks needuseks, et seda ei anna viljelda päise päeva ajal, nagu enamikku muid asju. Ikka tuleb öö varjus toimetada. Ja kui tõeline rokipeer tuleb nii-öelda töölt, siis magab ta issanda rahus poole lõunani, aga mina, väetikene, pean sagedasti hommikul jälle tööle minema. Selline ränk hind selle litsilöömise eest. Ja meie klubidel on veel selline tore komme, et ansambel lubatakse lavale alles südaöö ajal," lõpetab Volmer humoorikal noodil.

Jutud käivad, et "Suu lauab, süda läigib" jääb Singer Vingeri viimaseks plaadiks? "Mina ei saa midagi lubada, aga alati võib tekkida olukordi, kus võib vaja minna mõnd uut laulu. Sedaviisi on suvetuurideks sündinud "Noored on hukas" ja "Turistina sündinud" (mis ka uuel plaadil – toim). Kui järgmise kümnendi jooksul veel selliseid tekib, tuleb ehk kõne alla nende keevitamine."