Inimesed
16. märts 2012, 07:00

Grammy võitja Adele käis noa all (1)

Veebruaris Los Angeleses aasta muusikaauhindade jagamisel kuus Grammyt võitnud briti lauljatar Adele pidi novembris üle elama häälepaelte operatsiooni, mis õnnestus täielikult. Operatsiooni tegi ka Steven Tylerit kurguprobleemidega aidanud arst Steven Zeitels.

23aastane lauljatar oli sunnitud 2011. aasta lõpus ära jätma oma plaanitud tuuri ning paljud muud üritused. Tema hääleprobleemide põhjuseks olid õrnad veresooned kurgus, mis oleks võinud kirurgilise sekkumiseta lõhkeda. Adele sõprade sõnul oli lauljatar enne haiglasse minekut tujust ära ning keeldus vastamast isegi telefonikõnedele. Ta istus masendunult kodus ning sõi, et end paremini tunda.

Operatsiooni järel pidid lauljatar nädalaid täielikult vaikima ja kardeti ohtu tema karjäärile. Oma esimese esinemise pärast novembrikuist häälepaelteoperatsiooni tegi Adele veebruaris Grammyde galal, kus esitas «tagasitulekuloona» aasta laulu «Rolling In The Deep».

«Viimane aasta on muutnud mu elu,» tõdes Adele, kelle albumit «21» on USAs müüdud üle 6,3 miljoni koopia ning püsis Billboardi albumitabeli esikohal rekordilised 19 nädalat.

Häälepaelte operatsiooni on pidanud läbi elama mitmed muusikud, nende seas George Michael ja Celine Dion.