«Pole ju midagi teinudki, mille eest ma ennast siis süüdi tunnistama peaks?» leiab Indrek Leibur.Foto: Mati Hiis
Eesti uudised
15. märts 2012, 06:58

Kohtualune Nõia-Ints: uurijad on valesti töötanud! (19)

Et naistepäeva hommikul Tallinna reisisadamas kinni nabitud Nõia-Intsu, kodanikunimega Indrek Leiburi vahi alt pääsemise soovi ei rahuldatud, tuleb tal menetluse lõpuni sõita kohtumajja vanglaeskordi saatel.

Viimase õigusrikkumise pärast tingimisi vabaduses viibinud maagi süüdistatakse väljapressimises ja kahtlustatakse kelmuses, mis toime pandud möödunud aasta suvel.

Lisaks tätoveeritud kriminaalile olid varem kohtu all Esko Kuldvee, Martti Pajomägi ja Reimo Laasi. Need kolm on aga karistuse kätte saanud, sest leppisid kokkuleppemenetlusega.

Endine telestaar kavatseb õigluse jalule seada ning on koos advokaadiga võtnud ette tiheda kohtunädala. Teisipäeval nõudis ta Tallinna ringkonnakohtus oma vahistamismääruse muutmist. Ta jäeti vahi alla. Eile hommikul seisis Leibur Harju maakohtu kohtuniku Alari Möldre ees. Enne istungi algust nautis ta aga ajakirjanike tähelepanu ja kinnitas telekaamerate ees ja välklampide sähvatuste saatel kutsikasilmadega oma süütust. Kui süüdistuse järgi meelitas Ints ühe noormehe autosse, osales väljapressimises, viibis noormehe löömise juures, võttis ära tema asjad ja andise need kaasosalisele üle, siis tema enda sõnul polnud ta toimunust üldse teadlik.

"Uurijad on valesti töötanud! Ise ma ennast süüdi ei tunnista ja ei kavatsegi. Pole ju midagi teinudki, mille eest ma ennast siis süüdi tunnistama peaks?" teatas ta. Enda jutu järgi olevat ta inimesed, kes tahtsid arvutit osta, kokku viinud arvuti müüjatega. Sellest, mis vahepeal juhtus, polevat tal aimugi.

"Mina istusin autosse, rääkisin telefoniga juttu ja läksin koju ära pärast. Et mingi asi oli toimunud enne või pärast, sellest ei teadnud ma üldse mitte midagi."

Veel kasutas Ints võimalust ja kurtis, kuidas vanglas pole pärast tema lahkumist – kolm aastat tagasi – remonti tehtud, kõik mädaneb ning kopitab. Samuti kirus ta toitu, millest söönuks ei saa, ja kitsast kongi, kuhu on kokku surutud kuus meest.

Eile alanud istung jätkub 23. märtsil tõendite uurimisega.