Inimesed
13. märts 2012, 14:00

Priimabaleriin Kaie Kõrbi elust valmis dokfilm

Kinos Artis esilinastub homme Ruti Murusalu dokumentaalfilm "Sinine Kõrb", mis annab ülevaate priimabaleriin Kaie Kõrbi elust ja loomingust.

Kõrb on olnud alates oma esimestest etteastetest meedia huviorbiidis. Kuid tantsija sulni imago taga peituvad senirääkimata lood. Milliseid kompromisse nõuab priimabaleriiniks saamine ja millega toidab tänases päevas oma ihu ja hinge legend, kelle kuvand kuulub juba möödunud sajandisse?

"Mind huvitasid laiemale üldsusele vähem teatud faktid ja lood Kaie Kõrbi elus," ütleb filmi režissöör Ruti Murusalu. "Filmi läbivaks kujundiks valisin tantsuetenduse Blue Ballerina, mis kujutab lugu ühest vanaldasest baleriinist, kes heidab lavale astudes veel korraks endalt tolmu, et viimast korda kogeda tähelepanu ja heita pilk läbielatud elule."

Dokfilmis on 2011. aasta juubeligala ettevalmistused kõrvutatud haruldaste arhiivikaadritega ja priimabaleriini avameelsete pihtimustega. Filmis saavad sõna Kaie kunagised töö- ja lavakaaslased Tiiu Randviir, Helmi Puur aga ka Vladimir Vassiljev, Vjatšeslav Gordejev, Viktor Barõkin, Maia Plissetskaja. Filmi produtsentideks on pikaaegsete telesaadete ja filmide tootmise kogemustega Priit Vaher ja Erik Norkroos.

Filmi tootis Umberto Productions.