Foto: Õhtulehe paparatso
Tele
12. märts 2012, 08:46

EKSKLUSIIVSED PILDID: kuidas elavad modellisaates osalejad tegelikult? (10)

Tavaliselt ei lasta mitte kedagi peale võttemeeskonna modellimajade lähedalegi. Õhtulehel õnnestus siiski sisse pääseda "Eesti tippmodelli" majja ning toome teieni modellide elamistingimused.

Pärast avasaadet eelmisel nädalal imestasid paljud vaatajad, kuidas on võimalik, et modellid sedasi kaheksakesti tuppa magama pannakse. Tegelikkuses on need üsna head tingimused.

Eesti modellid elavad Tallinna kesklinna lähistel Fahle majas, mis on küllaltki eksklusiivne elukoht. Kuigi Ameerika modellisaade on lati kõrgele pannud nii elutingimustelt kui ka väljasõitudelt ja fotosessioonidelt ei jää Eesti neile alla.

Noor eesti meesmodell Mihkel-Mikk Surva andis läinud aastal välja raamatu modellielust, kus kirjeldas, et tegelikult pole modellielu selline meelakkumine, nagu saates paistab. Glamuuri on vähe, tööd metsikult palju. Päevad hakkavad juba varavalges ja kestavad hiliste öötundideni, elada tuleb teinekord moemekade kõige jubedamates piirkondades, kus ainuüksi metroolt koju jalutada on kõhe. Seega peaksid Maarjamaa modellid väga rahul olema, et neid Kopli ühiselamusse ei majutatud. Seda ei välista aga pärast saadet saadavad lepingud, mis nad just sellistesse tingimustesse elama ja töötama võivad lennutada.

Eesti modellidest on end piisavalt üles töötanud ainult kolm naist, kes enam sellistes modellimajades elama ei pea. Carmen Kass, Karmen Pedaru ja Tiiu Kuik saavad lubada endale üksinda elamist ning nautida vabadust, mida alustavatel modellidel kindlasti napib.

Meie Maarjamaa kolmikut kutsutakse moeshow'dele, nad ei pea kandideerima saja teise modellihakatisega. Alustavad modellid peavad haarama aga igast võimalusest. Surva kirjutab oma raamatus "Meesmodelli pihtimus", et suured moenädala lavad Milanos ja Pariisis ei ole hästi tasustatud, kuna konkurents sinna on suur ja teatakse, et kui sulle saja eurone tasu ei sobi, on kümme teist hakkajat, kellele see sobib.