Mõne surmamõistetu viimaseks eineks on olnud vaid üksainus oliiv. Foto on illustratiivne.Foto: Corbis
Maailm
7. märts 2012, 18:45

Üksainus oliiv: vaata, millised on surmamõistetute viimased eined

USA fotograaf Henry Hargreaves uuris oma uue fotoseeria tarvis välja, mis on kõige ebaharilikumad asjad, mida sealsed surmamõistetud kurjategijad viimse einena tellinud on.

28aastane Victor Feguer, kes mõisteti surma inimröövi ja mõrva eest, tellis viimse einena näiteks vaid üheainsa kivita oliivi ning palus selle söömiseks nuga ja kahvlit, vahendab The Sun. 33aastane Timothy McVeigh, massimõrvar, loobus põhiroast ja tellis vaid magustoidu: tohutu hunniku piparmündijäätist šokolaaditükkidega.

49aastane Ronnie Lee Gardener, kes mõisteti süüdi röövides, kallaletungides ja kahes mõrvas, tellis viimaseks söömajaks vähisaba, steigi, õunapiruka vaniljejäätise ning nõudis, et selle kõrvale näidataks talle "Sõrmuste isanda" trioloogiat. Mehe soovid täideti.

54aastane röövides ja kolmes mõrvas süüdimõistetud Allen Lee Davis tellis aga praekartuleid, praetud hiidkreveti, merikarpe, küüslauguleiba ja õlut.

33 mõrvas süüdi mõistetud 52aastane John Wayne Gacy tellis 12 praetud krevetti, ämbritäie kanatiibu, friikartuleid ja maasikaid. Enne süüdimõistmist töötas mees legendaarses Kentucky Fried Chickenis, sealt ka tema kanatiibade armastus.

Kahes mõrvas süüdi mõistetud 42aastane Ricky Ray Rector himustas oma viimaseks roaks steiki, praekana, kirsilimonaadi ja pekaanipähkli pirukat. Viimase jättis ta alles, öeldes valvurile, et "hoiab selle pärastiseks".

Kurikuulus 43aastaselt surma mõistetud vägistaja, nekrofiil ja mõrvar Ted Bundy keeldus mingist erilisest viimasest einest, seega serveeriti talle steik, praemunad ja -kartulid, röstsai või ja moosiga, apelsinimahl ja piim.