Foto: Aldo Luud
Inimesed
1. märts 2012, 18:34

PILTUUDIS: Postimuuseumis näeb keelatud kaupa (6)

Eesti Rahva Muuseumi Postimuuseumis avati kolmapäeval näitus "Postis keelatud kaup", mis keskendub ühele tolli- ja postitöö valdkonnale.

Maksu- ja Tolliameti statistika näitab, et hoolimata keeldudest ja erinevatest piirangutest posti või kulleriga saadetavatele kaupadele, on inimesi, kes teadmatusest või teadlikult seda ignoreerivad. Kasvutrendis on postisaadetised, milles on Eestis ravimiteks klassifitseerivad ained ja elektroonikaseadmed, mis ei vasta tehnilistele nõuetele. Eelmisel aastal avastas toll 61 postisaadetises narkootilisi aineid.

Näitus "Postis keelatud kaup" viib meid igapäevaellu, andes infot, mida peaks teadma nii internetist tellimisel kui ka postiga kauba saatmisel ja saamisel. Näitame ka seda, miks on postis saatja aadress vajalik, kuidas toll rahvusvahelisi saadetisi kontrollib ning Eesti Posti paki- ja kirjaliin töötab.

Valikut sellest, mida kõike postiga saadetakse: lendkoera ja alligaatori topised, kobranahast rahakott ja rihm, hulgaliselt intellektuaalse omandi rikkumise näiteid jpm, pakub vaatamiseks ka avatav näitus.