FILMIDIIVA: Anita Ekberg (80). Foto: AFP/Scanpix
Maailm
18. veebruar 2012, 09:06

Vaesuses vaevlev Anita Ekberg küsis Itaalialt raha (4)

Itaalia legendaarse filmirežissööri Federico Fellini ühes kuulsamas filmis "La Dolce Vita" ("Magus elu") filmiajalukku läinud Sylvia osa mänginud kunagine blond rootslannast kaunitar Anita Ekberg oli sunnitud rahalist abi paluma Itaalia Fellini Fondilt.

Septembris 80aastaseks saanud diiva viibib Rooma lähistel haiglas, paranedes reieluumurrust.

Vaatamata paljudele armuseiklustele ning kuulsusele on skandaalne kaunitar, kes 1960. aastatel öises Rooma vanalinnas Trevi purskkaevus koos Marcello Mastroianniga suples, jäänud üksikuks.

Corriere della Sera ajakirjanikud külastasid Ekbergi haiglas. Filmidiiva ütles, et ei kahetse oma elus midagi, kuid tunnistas, et tunneb ennast üksikuna. "Ma olen armastanud, nutnud, olnud õnnest hull. Olen võitnud ja kaotanud. Mul pole abikaasat ega lapsi. Nunnast, kes mind hooldab, on saanud mulle kallis sõbranna" ütles Ekberg, jäädes kõigest hoolimata positiivseks.

Omal ajal Rootsi missiks kroonitud kaunitari soovis kunagi naiseks võtta Frank Sinatra, 1956. aastal mängis Anita Ekberg "Sõjas ja rahus" koos Audrey Hepburniga. Pärast "La Dolce Vitat" astus Ekberg üles veel kolmes Fellini filmis.

Ekberg meenutas ajakirjanikega vesteldes legendaarse purskkaevu-stseeni filmimist Felliniga. "Fellinile meeldis mu kõnnak. Filmivõtete ajal Trevi purskkaevus kõndisin ma kordagi komistamata terve öö, samas kui Marcello lõdises külmast ning jõi ära terve pudeli viskit. Siis kukkus ta kolm korda pikali ning teda tuli kolm korda kuivatada. Lõpuks anti talle kalamehesaapad, mida ta kandis pükste all," meenutas vanadaam.

Federico Fellini kodulinnas Riminis tegutsevalt Fellini fondilt küsis Anita Ekberg abi viimases hädas. Nimelt on endise filmistaari rahaseis teda tabanud õnnetuste tõttu äärmiselt kehv.

Ekbergi korter Genzanos põles maha, tema ehted varastati ja ta murdis eelmisel aastal algul ühe ja siis teise reieluu ning ei saa enam iseseisvalt kõndida. Samuti pole naisel ühtegi sugulast, kes teda aidata võiks. Hooldushaiglas viibimise kulusid on samuti vaja tasuda.

Fellini fond korraldas "Anita päeva" Riminis Federico Fellini sünnipäeval, 20. jaanuaril 2012. Ekbergi abistamiseks panid raha kokku ka Rimini vanalinna kaupmehed ja kohalikud kunstnikud, soovides omalt poolt aidata endist filmitähte.