Beatrice oli mullu oktoobris oma isa ja USA ärinaise Nancy Shevelli pulmas lilleneiuks. Foto: REUTERS
Inimesed
16. veebruar 2012, 12:46

Pisitütar sundis McCartneyt kanepist loobuma (6)

Paul McCartney tunnistab, et kaheksa-aastast tütart Beatrice'i kasvatades on tal tekkinud vastutustunne, mis keelab narkootikume pruukida.

Eksbiitel räägib muusikaajakirja Rolling Stone intervjuus, et tõmbas omal ajal kõvasti kanepit. "Suitsetasin oma jao täis. Kui sa väikest last kasvatad, hakkab vastutustunne ühel hetkel tööle- kui sul veab."

Kanepit tutvustas McCartneyle kuuekümnendate keskel Bob Dylan, kes olnud lausa šokeeritud, et Paul marihuaanaga tutvust polnud teinud. Järgnesid heroiin, kokaiin, LSD ja mitmed teised psühhedeelsed ained, mis andsid inspiratsiooni The Beatlesi mõningate suurimate hittide sünniks.  

McCartney on elu jooksul uimastite tõttu korduvalt võimudega pahuksisse sattunud. 1972. aastal vahistati ta kanepi omamise tõttu nii Rootsis kui ka oma Šoti farmis. 1980. aastal saadeti Paul Jaapanist välja, kuna võimud olid tema pagasist mitusada grammi kanepit leidnud. Neli aastat hiljem vahistati McCartney ja tema toonane abikaasa Linda Barbadosel. Paar, kes olevat iga päev marihuaanat popsutanud, jäi vahele droogi soetamisega rannast.

Teisel abikaasal Heather Millsil õnnestus McCartneyt ajutiselt kanepist võõrutada, ent lahutuspabereis väitis Mills, et Paul oli pruukinud marihuaanat sama sageli nagu teised inimesed teed.