Inimesed
11. veebruar 2012, 09:05

Eutanaasia aitaks? (16)

Viis aastat oma lähedast hooldanud Karin on veendunud, et kui riik ei suuda vanureid ja puudega inimesi aidata, tuleb nendega toimetulemiseks sisse viia eutanaasia.

«See oleks vabatahtlik. Inimene teeb notariaalse lepingu, millistel tingimustel ta seda soovib. Mina olen meie hooldekodude olukorraga tuttav ja tean, et eelistaksin neis viibimisele eutanaasiat. Aga selleks peaks mul olema kindel garantii. Ehk võiks riik meditsiini ja sotsiaalhoolekande toetusel vähemalt selle teenuse oma elanikkonna abitumatele ja õnnetutele tagada. Oleksin nõus selle eest ka mõõdukalt maksma, et asi kindel oleks,» räägib Karin.

Muide, omastehoolduse olukorra absurdsuse ja raskuspunktide kirjelduse ning ettepaneku eutanaasia rakendamiseks lähetas Karin mullu ka riigikogu sotsiaalkomisjoni liikmele Heljo Pikhofile.

«Lugesin Teie kirja väga tähelepanelikult. Juhtnöörid kuluvad marjaks ära. Suur tänu, aga olukord on meil tõesti nutune. Katsun teie ettepanekutega rehkendada: ega see tänase maksusüsteemi ja suhtumise juures päris probleemideta ole. Aga igal juhul aitäh, aitäh, aitäh,» sai ta vastuseks.