Foto: Tairo Lutter
Inimesed
3. veebruar 2012, 07:04
Vaata galeriid!

Ewert and the Two Dragonsi võidukäik: draakonid viisid koju Eesti muusikaauhinnad viies kategoorias! (47)

"See aasta on tõesti olnud märkimisväärselt imeline," tunnistas ansambli Ewert and the Two Dragons solist Ewert Sundja, kui tema kätte ulatati esimene Eesti muusikaauhind tänavusel jagamisel. Ja see ei jäänud ainsaks.

Ewert and the Two Dragons, kes riisus koore ka kuu aega tagasi peetud Raadio 2 aastahittide jagamisel, kordas Tanel Padari 2006. aasta saavutust ning võitis Eesti muusikaauhindade jagamisel viis auhinda kõigis viies kategoorias, kus bänd nomineeritud oli. Koju viidi aasta ansambli, aasta rokkalbumi, aasta parima laulu, aasta albumi ning aasta muusikavideo trofeed.

Viimase väljakuulutamisel tabas mehi väike segadus – auhinnasaaja kuulutasid video vahendusel välja Andres Maimik ja Rain Tolk ning laval neid ei olnud, seega ei osanud draakonid võiduvideo välja kuulutamise järel kuidagi käituda ning meeste nägudelt peegeldus hämming, mis ütles: "Kas me peame lavale minema?". Pärast mõnesekundilist mõtlemist läksid draakonid siiski püünele ning said aasta muusikavideo auhinna oma valdusesse.

Galakontserti alustas mullu staarisaate võitnud Liis Lemsalu, kes esitas klaveri saatel loo "Shining Star" oma debüütalbumilt. Enne kui Liis häälepaelad valla lasi, sulges ta lavaäärel seistes silmad ning hingas sügavalt sisse-välja, justkui püüdes end maha rahustada.

Getter Jaani laulis lasteaialastega

Lavakujundus vahetus kiiremini, kui staarid lavale ja lavalt maha jõudsid minna. Outloudz esines lavale püstitatud kuubikutes, Ines ümbritsetuna sajast meetrist valgest riidest, õhtujuht Lenna Kuurmaa loo "Mina jään" esituse ajaks täitus lava aga tähistaevast imiteerivate tulukestega. Ka kontserdimaja publik ei olnud kade ning toetas Lenna esitust saalist, tõstes õhku valgustatud mobiiltelefonid.

Getter Jaani keeras aga publiku nunnumeetri põhja, kui temaga koos astus lavale rohkem kui kakskümmend lasteaiaealist last, kes kooris loo "Me kõik jääme vanaks" refrääni laulsid. Terminaatori solist Jaagup Kreem langes oma esinemiskorra alguses rakmetega alla laest, misjärel pandi bänd aga raudaia taha mängima. Tundus, et see innustas mehi publikule vingerpussi mängima – originaalis kitarri mängivast Taavi Langist sai ühtäkki trummar ning muidu trumme taguv Roland Puusepp haaras kätte kitarri. Kokku jagus rahvale Nokia kontserdimajas ja vaatajatele teleekraani taga vaatemängu kaheks tunniks.